„Am împușcat-o repede pe Elena Ceaușescu”. Soțiile dictatorilor care au sfârșit tragic

Unele dintre partenerele de viață ale celor mai înfiorători conducători politici s-au măritat forțat sau au ajuns la altar înainte ca soții lor să devină despotici. Însă toate au murit tragic!

Unele dintre ele au fost niște femei care s-au trezit într-o căsnicie aranjată sau erau îndrăgostite de un bărbat care a devenit ulterior un tiran. Altele au știut de la bun început de ce erau capabili partenerii lor de viață, în timp ce câteva dintre soțiile dictatorilor erau la fel de nemiloase ca cei de lângă ele, subjugând cetățenii cu o plăcere malițioasă. Iată cine au fost soțiile dictatorilor care au avut o moarte violentă!  

image

Elena Ceaușescu

În 1989, Cortina de Fier a început să cadă în Europa de Est, iar România n-a făcut excepție, după cum bine știm cu toții. În timpul unui discurs politic, Nicolae Ceaușescu a început să fie fluierat și huiduit de mulțime, lucru uluitor la acea vreme.

La scurt timp, cei doi soți au fost prinși și judecați, urmând apoi să fie condamnați la moarte pentru atrocitățile comise împotriva poporului român. Unul dintre cei care au apăsat atunci pe trăgaci, Ionel Boieru, a dezvăluit ulterior pentru The Mirror: „Ea a început să țipe la un soldat: «Nenorocitule!»”, în timp ce, pe înregistrarea procesului și a execuției, se auzea clar cum Elena Ceaușescu striga: „De ce? De ce? V-am crescut ca o mamă!”.

Oricât s-a zbătut și a încercat să-i intimideze pe cei prezenți la proces, soția fostului președinte român a avut aceeași soartă tragică precum soțul ei. Boieru a declarat pentru The Guardian că perechea prezidențială a fost executată împreună ca un gest de bunătate: „I-am împușcat repede. Cred că i-am ajutat să moară cu demnitate”, a conchis acesta.

Eva Braun

Eva Braun l-a întâlnit pe Adolf Hitler în 1929, când n-avea mai mult de 17 ani, iar el avea cu peste două decenii mai mult decât ea. „Eva Braun apare în filme, piese de teatru și cărți care o portretizează de fiecare dată ca o blondă prostuță, care a avut ghinionul de-a se îndrăgosti de însuți Diavolul”, declară Heike Görtemaker, autorul biografiei acesteia.

„Ea era capricioasă și dădea dovadă de o mare loialitate față de dictator, având în vedere că a fost dispusă să moară odată cu el, iar el o adora pur și simplu”, a continuat scriitorul să ne povestească.

În Führerbunker din Berlin, spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, Braun dădea petreceri secrete, susține Görtemaker în „Eva Braun: Life With Hitler”. Eva n-avea mai mult de 33 de ani atunci când a luat decizia de-a rămâne alături de Hitler până la final.

Cei doi amorezi s-au căsătorit în buncărul din care n-au mai ieșit niciodată vii chiar înainte de a-și curma singuri viețile, otrâvindu-se. După numai o zi și jumătate după ceremonia nupțială din buncăr, pe 30 aprilie 1945, cei doi proaspeți soți au rămas singuri în cameră și au murit împreună.

Nadejda Krupskaia

Într-un fel, e o minune că Nadejda Krupskaia a trăit cât a trăit. Soția lui Vladimir Lenin a jucat un rol esențial la începutul Uniunii Sovietice, însă, după moartea soțului ei, în 1924, a continuat să-ți facă cunoscute părerile, lucru care nu i-a convenit deloc lui Iosif Stalin, care-și decima dușmanii fără nici cel mai mic regret.

Lui Stalin i-ar fi fost extrem de simplu să scape de văduva băgăcioasă, care nu tăcea din gură. Însă, la 15 ani de la moartea lui Lenin, Nadejda era încă în viață. Și la fel de vorbăreață ca până atunci…

Începuse să se zvonească, chiar înainte de ziua ei, că avea să-l denunțe pe Stalin, în 1939, lucru care i-a semnat condamnarea la moarte, evident. Cu două zile înainte de-a împlini 70 de ani, a avut cina cu prietenii ei. La câteva ore după aceea, a leșinat și a fost pusă sub grija unui alai mare de doctori. Medicii, însă, au refuzat s-o trateze, lucru aprobat de însuși Stalin, iar femeia a murit chiar de ziua ei.

Cauza morții a fost vehiculată să fi fost apendicită, intoxicație alimentară sau blocaj la nivelul intestinelor, orice în afară de cauza reală a decesului ei – otravirea de către Stalin!

Foto - Shutterstock



Recente

obiceiuri demodate jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Eva Mendes, Ryan Gosling  jpg
cuplu  foto   Shutterstock jpg
Singurul om inmormantat pe Luna  Sursa foto shutterstock 1454730908 jpg
Emmanuel Macron, Brigitte Macron  foto Shutterstock jpg
Robert Downey Jr, Susan Downey  jpeg
Matthew Perry, în comă două săptămâni colaj  Sursa   Shutterstock jpg
Camilla Parker jpeg
Click! Pentru Femei jpeg
Olivia Munn, Christie Brinkley  foto   Shutterstock jpg
Chuck Norris  foto   Shutterstock, Imdb jpg
Familia Regala, obiceiuri alimentare jpg
Sharon Stone și Billy Baldwin  foto   Shutterstock, Sliver (1993) jpg
haine jpg
Angelina Jolie jpg
Lily Allen  foto   Shutterstock jpg
probleme in cuplu jpg
menstruatie  jpg
Christina Applegate jpg