Anul Nou pe glob: spectacol şi culoare
În această noapte, lăsăm la o parte ce-a fost şi ne îndreptăm cu zâmbetul pe buze către un an nou. Din Kiribati şi până în Honolulu, Anul Nou trece prin casele fiecăruia dintre noi. La mulţi ani!
Kiribati
Arhipelagul Kiribati situat la jumătatea distanţei dintre Hawaii şi Australia,intră în Noul An,la ora 12 (ora României). Prima sticlă de şampanie este deschisă de către locuitorii insulei Kiritimati,cunoscută şi sub numele de „Insula Crăciunului”.
Sydney
Trecerea dintre ani este una spectaculoasă când vine vorba de oraşul Sydney. Locuitorii,dar şi vizitatorii pot urmări cele mai frumoase şi spectaculoase focuri de artificii. Când noi ne pregătim de petrecere (în jurul orei 15.00),cei 4 milioane de locuitori din Sydney petrec de zor.
Hong Kong
În primele minute din noul an,locuitorii Hong Kong-ului ies de obicei în stradă pentru a sărbători,dar şi pentru a privi luminile portului şi spectacolul impresionant de artificii.
Moscova
La Moscova,locul cel mai aglomerat de Anul Nou (Noivi God) este Piaţa Roşie,unde cerul este acoperit la 12 noaptea de artificii,iar voia bună pluteşte în jur.
Paris
Cel mai mare punct de atracţie este Turnul Eiffel,care la trecerea dintre ani este înconjurat de mii de oameni ce admiră spectacolul de artificii de deasupra acestuia.
Londra
Englezii aşteaptă cu nerăbdare ca ceasul Big Ben din inima Londrei să anunţe sosirea noului an şi să dea startul unei petreceri pe cinste.
New York
De Revelion,în „oraşul care nu doarme niciodată” se dă una dintre cele mai mari petreceri din lume. Locuitorii New York-ului asistă la coborârea uriaşului glob de cristal şi la focul de artificii,două moment care marchează ultimele secunde ale anului care se încheie.
Honolulu
Ultimii,dar nu cei din urmă care intră în Noul An sunt locuitorii oraşului Honolulu,care dau startul unei petreceri de pomină chiar atunci când noi,cel mai probabil,ne odihnim după multă distracţie şi voie bună.