Apocalipsa după Einstein. Cum a prezis savantul sfârșitul lumii

N-a fost numai unul dintre cei mai mari fizicieni din istorie, ci și un om de-o inteligență sclipitoare și un mare cunoscător al… sufletului uman. Tocmai de aceea a prezis și viitorul întregii omeniri!

Albert Einstein jpg

Albert Einstein i-a spus președintelui american Franklin D. Roosevelt să urgențeze munca la bomba atomică, lucru pe care l-a regretat ulterior, catalogând acest lucru ca „cea mai mare greșeală a mea”. După încheierea Celui de-al Doilea Război Mondial, în discursul lui din 1945, când a vorbit de pe scena Premiilor Nobel, a spus: „Războiul e câștigat, dar pacea nu”.

Einstein nu a luat parte la Proiectul Manhattan, condus de J. Robert Oppenheimer, care a construit bomba atomică, însă întreaga comunitate științifică a momentului era implicată trup și suflet în acest proiect fără precedent.

Marele om de știință a considerat că e de datoria lui să atenționeze întreaga omenire cu privire la folosirea armelor nucleare împotriva altor oameni. Mai exact, a atras atenția asupra bombei cu oxigen, cea mai puternică dintre toate bombele atomice posibile, care ar putea aduce Apocalipsa pe Pământ.

Bomba atomică aruncată deasupra orașelor japoneze Hiroshima și Nagasaki, în 1945, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, s-a rupt în atomi atunci când s-au combinat plutoniul și uraniul cu explozibilul obișnuit. Acest proces se numește fisiunea nucleară.

Însă bomba cu hidrogen este mult mai periculoasă, susținea Einstein. Ea conține dispozitive termonucleare care combină fisiunea nucleară cu fusiunea. Adică atomii se rup, apoi se recombină pentru a crește explozia.

Temerile marelui savant s-au adeverit atunci când o bombă cu hidrogen a explodat, în 1961. Denumită Bomba Țar și construită de Uniunea Sovietică, ea a avut o putere de explozie de 1.570 mai mare decât toate bombele cumulate aruncate peste Hiroshima și Nagasaki.

SUA a aruncat prima bombă cu hidrogen în 1952, după ce președintele american Harry Truman a recrutat câțiva savanți din Proiectul Manhattan și a început să construiască bomba în 1950.  

Având în vedere interesul omului pentru a dezvolta arme de distrugere în masă, nu putem să nu luăm în seamă avertismentul lui Albert Einstein privind folosirea necugetată a bombelor cu hidrogen, care ar aduce sfârșitul lumii pe acest Pământ.Recente

turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg
Click! pentru femei Nr  14   7 iulie 2024 jpeg
Matthew Perry jpeg
Brooke Shields jpg
Dorian Popa   bolovan jpg
Julia Roberts, Emma Roberts jpeg