Bucureşti: dezbatere internaţională despre toleranţă şi integrare

1 68774 original jpg jpeg

Miercuri, 20 aprilie 2016, la Hotel Ramada Majestic – Sala Academiei din Capitală, are loc prima dezbatere deschisă pe tema integrării imigranţilor, organizată de Fundaţia ICAR.

Când apar stereotipurile

Odată cu declanşarea crizei refugiatilor şi cu repartizarea de către UE a unor cote obligatorii de refugiaţi către ţările membre,inclusiv către România,imaginea neutră pe care o aveau românii despre imigranţi s-a degradat rapid şi subiectul a explodat. În contextul lipsei informarii,s-a ajuns rapid la formarea de atitudini extreme,foarte multe negative,faţă de refugiaţi. S-au accentuat stereotipuri şi au apărut incitări la ură,intoleranţă şi discriminare.

Motorul schimbării

„Imigrant în România – resurse şi servicii pentru integrare” se intitulează prima dezbatere deschisă pe tema integrării imigranţilor. Societate civilă,autorităţi,jurnalişti,public larg,imigranţi – cu toţii participă,într-un fel sau altul,la schimbările societăţii. În cadrul evenimentului,se vor analiza şi să depista modalităţi eficiente de combatere a discursurilor şi manifestărilor xenofobe şi de promovare a toleranţei şi de deschidere către valorile imigranţilor.

Invitaţi cu experienţă

Fundaţia ICAR te invită la dezbatere,alături de alţi invitaţi de marcă:reprezentanţi din organizaţii neguvernamentale,jurnalişti cu experienţă în teatrele de război,instituţii şi autorităţi cu activitate în domeniul migraţiei sau conexă acestuia. Evenimentul va beneficia de prezenţa excepţională a unor experţi norvegieni şi danezi cu vastă experienţă în lucrul cu refugiaţii.Recente

vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg