Concerte Jazz Compas Live la Sala Teatrului Mignon din Bucureşti

1 60575 original jpg jpeg

Jazz Compas Live prezintă la Sala Teatrului Mignon din Bucureşti, două spectacole în aceeaşi seară: Mircea Tiberian – ‘Dinner For One’ şi Gabriela Costa & Alex Man - Lansarea albumului ‘Tempo de Amor’.

Cele două concerte vor avea loc pe 12 decembrie 2014,orele 20:30 şi 21:30 pe scena Teatrului Mignon (str. Hristo Botev nr. 1,Pta. Rosetti,Bucureşti).

Albumul solo al lui Mircea Tiberiana apărut în 2013 şi are un titlu ce aminteşte de celebra scenetǎ de teatru ‘Dinner For One’ transmisǎ la unele televiziuni din Occident în seara de Revelion. La începutul anului 2011,artistul a făcut câteva înregistrări cântând la noul pian Steinway din aula Uniunii Compozitorilor din Bucureşti,înregistrări care au fost incluse pe un album solo,în care improvizaţia joacă rolul principal.

„În ultimii zece ani am învăţat că la aceste şedinţe nu te poţi baza doar pe inspiraţia de moment,care – după cum se ştie – te poate părăsi când ţi-e lumea mai draga. […] Însǎ fără simţul continuităţii melodice,al metamorfozelor armonice,fără implicarea memoriei,numai cu deprinderi şi reflexe,aceastǎ modalitate de a face muzicǎ are şanse mari de a eşua. Acestor improvizaţii le-am pus ulterior nume,în funcţie de ceea ce sugerau:aşteptǎrii neliniştite – Desert of Tartars,repetiţiilor obsesive – Debris of a song,unei piese cu caracter „ornitologic” i-am spus Strange Visitor,alteia mai ritmate – Harpsychora,cu trimitere la harpsychord,chora (instrumentul african) sau Terpshora,muza dansului şi a muzicii”,a declarat Mircea Tiberian.

Concertul solo Mircea Tiberian se anunta a fi o reiterare actualizată a muzicii acestui album,un moment inspirat de instant composing şi maiestrie improvizatorică.

Duo-ul Gabriela Costa şi Alex Maneste un proiect unic în România născut în 2009,care a pornit de la ideea de a fi un duo de jazz. Apoi,cei doi au descoperit pasiunea comună pentru muzica braziliană,armoniile ei fascinante,înlănţuirea lor surprinzătoare,melodiile seducătoare,ritmurile de choro,bossa nova sau samba.

Pe lângă Corcovado,Desafinado sau alte piese celebre,Gabriela Costa şi Alex Man cântă şi muzică braziliană mai puţin cunoscută,ce bate la porţile inimilor într-un ritm cald,rafinat încercând să rămână cât mai fidelă autenticului,numai cu o voce şi o chitară,aşa cum şi-au compus piesele compozitori ca Jobim,Edu Lobo,Toquinho,Baden Powel,Caetano Veloso,Pixinguinha,Ivan Lins,Chico Buarque şi alţii.

În spiritul albumului ‘Tempo de amor’ pe care îl vor lansa oficial în seara Jazz Compas Live,ei vor cânta despre inimi fericite sau frânte,exaltate sau indiferente,pasionale sau potolite,timide sau îndrăzneţe,care au primit iubire sau care aşteaptă încă,nesigure sau încrezătoare,răzvrătite sau resemnate. Un album şi un concert despre speranţă şi dragoste.

Biletele pentru întreaga seară JAZZ COMPAS LIVE se pot cumpăra prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos,Orange Shop,Vodafone,Domo,librăriile Cărtureşti şi Humanitas,achiziţionate la intrare în ziua evenimentului,biletele vor fi în număr limitat,vă recomandăm achiziţionarea online)

Participanţii la eveniment vor putea câştiga premii surpriză prin tragere la sorţi în seara Jazz Compas Live.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg