Culori care atrag atenţia

1 61581 original jpg jpeg

Se spune că o imagine face mai mult decât o mie de cuvinte, iar atunci când vorbim de imaginea noastră, personală, trebuie să fim foarte atenţi, atât cum ne îmbrăcăm, cât şi ce culori alegem, pentru a nu fi percepuţi eronat. Iată, deci, câteva culori care atrag atenţia şi ce semnifică fiecare.

Culori care atrag atenţia-Culorile primare

Galben,albastru şi roşu-au fost folosite de secole întregi,pentru a evoca emoţii diferite. Atunci când le foloseşti pentru a te îmbrăca,ia in considerare şi ce efecte la nivel psihologic pot avea:

• Albastrul:Stimulează productivitatea. Această culoare este asociată cu mediul afacerilor,cu apa şi pacea.Este o culoare foarte frecventă în spaţiile de birouri şi este,de asemenea,cunoscută pentru că poate reduce pofta de mâncare.Dacă vrei să transmiţi productivitate,eficienţă,dar şi calm sau blândeţe,atunci albastrul este culoarea ta.

Deoarece galbenul atrage instant atenţia celor din jurm ai grijă să o eviţi pe cât posibil,atunci când mergi la muncă.

• Roşul:Este o culoare care evocă o puternică emoţie. Ea simbolizează dragostea,pasiunea şi intensitatea.Este,de asemenea,o culoare care stimulează apetitul şi o vei vedea în multe restaurante.Roşul este asociat cu caldura şi confortul termic.Interesant,studiile arată ca roşul îi poate face pe elevi,de exemplu,să aibă rezultate slabe la examene,deoarece creşte nivelul de anxietate şi intensitate al emoţiilor.Ai grijă,deci când te îmbraci în această culoare.

Culori care atrag atenţia-Culorilesecundare

Portocaliu,verde şi violet-au efecte psihologice suplimentare care pot fi foarte interesante: 

În plus,îi îndeamnă pe oameni la prudenţă. Este considerat o culoare energică şi poate fi folosită în oriunde mediu,inclusiv în garderobă,dacă vrei să creezi energie caldă.

În plus,dacă mergi la un interviu,studiile susţin că ar trebui să te îmbraci în verde,deoarece creşte şansele ca angajatorul să se conecteze la tine şi să te placă.

• Violetul:Este considerat a fi o culoare regală,fiind în strânsă legătură cu averea şi succesul.Regii erau cei care purtau adesea robe purpurii,iar violetul a fost considerat culoarea înţelepciunii. Nuanţele sale mai deschise,cum ar fi lavanda,sunt cunoscute că relaxează şi încurajează reflecţia.



Recente

vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg