Cum îţi alegi sutienul potrivit. Iată câteva sfaturi utile!

1 74253 original jpg jpeg

De cele mai multe ori avem tendinţa să-l alegem după model sau după material, însă uităm esenţialul şi acela că sutienul trebuie să susţină sânii şi să fie în acelaşi timp comfortabil. Iată cum îţi alegi corect sutienul.

Pentru a-ţi pune bustul în valoare este esenţial să găseşti mărimea potrivită la sutien,dar şi forma cupei.

Cum alegi mărimea potrivită

O mărime corectă poate da o formă frumoasă bustului şi-l poate susţine,fără să-l simţi inconfortabil. O mărime greşită poate cauza dureri de spate,de cap sau musculare. În magazinelede profil găseşti tabele ajutătoare,cu ajutorul cărora vei învăţa să te măsori şi să-ţi alegi astfel mărimea potrivită la sutien.

Forma ideală pentru momentele zilei

Există numeroase modele de sutiene pentru diferitele activităţi din timpul zilei. De exemplu,pentru orele petrecute în sală sau practicând o activitate fizică ai nevoie de un sutien care să ofere o susţinere cât mai bună a sânilor. În schimb pentru purtare zilnică,poţi alege un sutien mai confortabil.

Sutienele fără balene (sârme) de susţinere,sunt potrivite pentru doamnele şi domnişoarele cu sânii mici. Sunt cele mai confortabile,însă nu pot fi purtate la orice ţinută deoarece nu oferă o formă frumoasă sânilor.

Sutienele cu balenesunt recomandate femeilor cu bust generos,deoarece oferă o bună susţinere. Pot fi purtate de orice femeie deoarece oferă o formă frumoasă sănilor.

Sutienele push-up sunt cele care ridică bustul,fiind ideale pentru ţinutele mai decoltate,în care vrei să evidenţiezi forma bustului.

Cât mai confortabil

Pe lângă formă şi stil,sutienul trebuie să fie cât mai confortabil,încât să nici nu-l simţi când îl porţi. În ceea ce priveşte cupa sutienului,sunt câteva indicii de care să ţii seama pentru ca ea să se potrivească perfect pe sânii tăi. Mameloanele trebuie să fie în centrul cupei şi nu trebuie să există niciun spaţiu între sâni şi marginea sutienului. De asmenea,nu trebuie să aibă cusături interioare,care te-ar putea jena. Dacă partea din spate este mai ridicată decât partea din faţă,înseamnă că mărimea sutienului nu este potrivită. Şi liniile care rămân pe spate sau pe umeri după ce-ţi dai sutienul jos sunt un indiciu că nu porţi un sutien potrivit pentru tine.