Cum să-ţi alegi corect ochelarii de soare

1 51581 original jpg jpeg

Ochelarii de soare sunt nelipsiţi, mai ales în sezonul cald. Pe lângă faptul că sunt un accesoriu important care completează orice look, ochelarii de soare au rol de protecţie a ochilor.

Pentru a te asigura că te protejează de razele ultraviolete,specialiştii ne recomandă să ţinem cont de câteva lucruri importante.

Atunci când îţi cumperi o pereche de ochelari de soare acordă atenţie tipului de lentile,întrucât cele polarizate sunt diferite de cele standard.

Lentilele polarizate au rolul de a reduce strălucirea soarelui cu o eficienţă de zece ori mai mare decât cea oferită de ochelarii de soare normali.

De asemenea,se poate opta pentru lentilele fotocromatice care  modifică în mod automat culorile în condiţii de luminozitate. Acestea sunt disponibile atât din sticlă,cât şi din plastic şi policarbonat.

Un alt lucru important de care trebuie să ţii cont este culoarea lentilelor.

Există mai multe tipuri de culori:lentilele roşii-portocalii pot fi purtate la orice nivel de intensitate a luminii,lentilele de culoare galbenă sunt indicate în caz de vizibiltate redusă sau condiţii de lumină slabă,iar lentilele maro pot fi folosite pentru orice nivel de intensitate al luminii.