Daniela Martinescu le poartă de grijă copiilor autişti

1 54423 original jpg jpeg

După ce a terminat facultatea în anul 2001, Daniela a decis să rămână în Bucureşti şi să lucreze într-o şcoală cu regim special.

A prins drag de copiii cu autism şi,chiar dacă destinul lor părea pecetluit,nu s-a dat bătută,a vrut să le aducă zâmbetul pe buze şi să le facă viaţa mai bună.

Din 2008 şi până în prezent,echipa AITA,specializată în logopedie,socializare şi kinetoterapie,le oferă copiilor din centru tot sprijinul de care au nevoie. Asociaţia a fost „concepută“ de Daniela şi de câţiva colegi la fel de motivaţi,din cauză că era nevoie de un spaţiu dedicat exclusiv îngrijirii copiilor cu dizabilităţi,întrucât cei mici lucrau predominant de acasă.„Acum,noi terapeuţii,fiind toţi în acelaşi loc,putem comunica în fiecare zi cu privire la evoluţia copiilor şi putem lua decizii pe care să le aplicăm imediat,iar acest lucru este esenţial în recuperarea autismului“,spune Daniela.

simeon stalpnicul png

În cât timp se văd rezultatele şi cum decurge munca ei? Daniela ne-a mărturisit că „în momentul în care un copil vine în centru,i se face o evaluare şi un plan terapeutic,însă acesta depinde de elementele specifice fiecărui caz în parte (diagnostic,severitate,tulburări asociate,familie etc)“.  Munca unui psiholog cu această specializare presupune multă răbdare şi,mai important de-atât,dedicare.

zice ea.

Cu toate că Daniela se loveşte zilnic de multe provocări şi de situaţii care ar părea fără ieşire,este înconjurată de oameni care o susţin şi o înţeleg atunci când îi este cel mai greu.

spune ea cu mândrie.

Daniela a scris şi o carte în 2004,care se numeşte „Autism“,gândită ca un ghid practic pentru părinţii copiilor cu această boală. În prezent,ea desfăşoară cursuri şi workshopuri în Bucureşti şi în ţară,la care sunt invitaţi atât profesionişti din domeniu,cât şi părinţi.  

Votează povestea preferată şi poţi câştiga!

Trimite SMS la 1399 cu textul

pentru povestea femeii care se ocupă de îngrijirea copiilor autişti.

Eşti înscris automat la tragerea la sorţi pentru unul dintre cele 5 premii-surpriză.Costul unui SMS este de 0,30 euro şi este valabilîn reţelele Orange,Vodafone şi Cosmote.Recente

Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg
Kim Kardashian jpg
Prințesa Eugenie jpg
Sam Smith jpg
Shakira  Cosmopolitan jpg
Penelope jpeg
Delphine Arnault sursa  Instagram jpg
Infidelitate jpg
Vivienne Westwood sursa  shutterstock jpg
Robert Pattinson jpg
Miley Cyrus si Liam jpg
Brooke Shields violata la 20 de ani Sursa foto shutterstock 2227704551 jpg