Dăruieste timp, donează sânge!

1 65157 original jpg jpeg

Bucureştenii sunt aşteptaţi la intrarea principală a Sun Plaza Shopping Center să doneze sânge în cadrul campaniei “Dăruieste timp, donează sânge”.

Campania se desfăşoară în perioada 09 – 11 octombrie 2015,între orele 09:00-13:00 şi este organizată de către Sun Plaza şi Asociaţia React,cu sprijinul Centrului de Transfuzie Bucureşti şi Regina Maria. 

Din cauza crizei actuale din spitale,în ceea ce priveşte cantitatea de sânge,prea puţini oameni primesc sângele de care au nevoie. Uneori,în cazul unei intervenţii chirurgicale,pacientul alege să-si autodoneze sânge. Deseori,cei care donează  sunt rude sau prieteni ai pacientului.

Sângele donat cu aceasta ocazie va fi folosit pentru salvarea pacienţilor supuşi unor intervenţii chirurgicale sau pentru cei care au nevoie de transfuzii de sânge.

Pe parcursul celor trei zile ale campaniei „Dăruieşte timp,donează sânge” vor putea dona simultan cate doua persoane la fiecare 30 de minute în unitatea mobilă şi alte două persoane în spaţiul amenajat în policlinica  Regina Maria. Recoltarea de sânge va fi realizată de personal specializat,medici şi asistente de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti,in condiţii de siguranţă şi folosind instrumente de unică folosinţă. La fiecare donare se vor recolta aproximativ 450 de ml de sânge,care vor fi ulterior utilizaţi in spitalele din Bucureşti pentru pacienţii supuşi unor intervenţii chirurgicale sau pentru cei care au nevoie de transfuzii de sânge. 

Înainte de a dona,celor interesaţi li se recomandă consumarea unui mic dejun normal cu legume şi fructe,fără multe proteine şi grăsimi.

Este dovedit faptul că donarea de sânge,pe langă principalul beneficiu de a salva vieţile omeneşti,contribuie şi la îmbunătăţirea sănătatii donatorului. În urma donării,sângele este împrospătat,imunitatea organismului creşte,iar riscurile de paralizie şi de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.Recente

Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg