De ce diferă atât de mult preţurile hainelor

1 65527 original jpg jpeg

Intri în magazinul tău preferat şi la nici 5 metri în faţa ta, observi bluza (sau rochia sau tricoul) visurilor tale. Numai că... preţul produsului este cam piperat şi realizezi, pentru a nu ştiu câta oară, că nu ţi-o poţi permite.

În drum spre casă,încerci să găseşti explicaţii. Ce plăteşti de fapt? Firma (brandul) sau calitatea produsului? De ce unele produse costă aşa mult şi altele sunt chiar ieftine? Ce face diferenţa?

1.Calitatea materialului

De exemplu,bumbacul 100% este un material standard şi nu are de ce să fie prea scump. În cazurile în care un tricou costă foarte mult,înseamnă că a fost realizat cu amestecuri de bambus sau alte fibre. 

Citeşte şi:

Ce spune culoarea hainelor despre tine

Alege-ţi hainele în funcţie de siluetă

2. Croiul şi cusăturile

În cazul în care firma respectivă obişnuieşte să-şi facă singură modelele de tricouri/bluze... acest lucru va contribui la creşterea preţurilor. Un design (model) personalizat are şi un public destinatar limitat care,de cele mai multe ori,va plăti oricât pentru aceste obiecte-unicat.

3.Unde este produs

Articolele de îmbrăcăminte produse în SUA,de exemplu,vor fi întotdeauna mai scumpe decât cele realizate în India,Bangladeş sau China. Şi asta din cauza mâinii de lucru care este mai scumpă aici,decât în ţările mai slab dezvoltate.

4.Cantitatea

În funcţie de cât de multe bucăţi din modelul respectiv sunt fabricate,preţul va scădea sau va creşte. O serie limitată va avea deci preţuri mai mari,comparativ cu una mass-market (destinată publicului larg).

În cazul în care bluza ta (sau tricoul tău) are un model deosebit,un imprimeu special,aceasta va costa ceva mai mult. Şi asta fiind influenţată şi de maniera în care printul respectiv a fost realizat sau de numărul propriu-zis de culori folosite la el. Un tricou cu o singură culoare va costa mai ieftin decât unul care are trei culori la vedere.  

Sfat!

Când vrei să-ţi achiziţionezi un tricou nou (sau orice alt obiect vestimentar) încearcă să regăseşti pe eticheta acestuia minim trei elemente (fibre) din care este realizat,de exemplu:bumbac,poliester,poliamidă,acrilic... Acest amestec de fibre va garanta rezistenţa în timp a produsului,durabilitatea culorilor şi uşurinţa de spălare.

Foto credit:Pinterest



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg