„Gripa cămilei”, pericolul de la Cupa Mondială. Este mai periculoasă decât COVID!

E posibil să nu ne cuprindă numai febra fotbalului în timpul acestei Cupe Mondiale la Fotbal, ci și cea reală, când temperatura corpului crește și apar și alte simptome de răceală. Și asta din cauza unui altui coronavirus care ne dă târcoale!

image

Organizația Mondială a Sănătății se teme de apariția și răspândirea „gripei cămilei” – „sora” mai mortală a lui COVID – în timpul celui mai important eveniment din fotbal. În ultimul deceniu, zeci de oameni s-au îmbolnăvit de Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (SROM) în Qatar, țara care găzduiește acum nu mai puțin de 1,2 milioane de suportori veniți din toate colțurile lumii. Iar aceștia riscă să contacteze boala care ucide o treime din cei infectați!

Experții medicali atrag atenția că SROM este una dintre cele opt mari riscuri de infecție care pot apărea în timpul celor patru săptămâni de meciuri internaționale de fotbal. COVID și variola maimuței sunt două cele mai posibile amenințări de la Cupa Mondială de Fotbal.

Scriind în jurnalul medical „Noi microbi și noi infecții”, trei academicieni susțin că această Cupă Mondială aflată în plină desfășurare acum poate deveni o sursă de infectare pentru cei care participă la ea.

Profesorul Patricia Schlagenhauf, epidemiologul de la departamentul de Sănătatea Călătorilor din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, e de părere că acest pericol se aplică pentru Qatar și țările învecinate precum Arabia Saudită, unde a fost depistat primul caz de SROM din lume, în urmă cu un deceniu.

Totuși o boală contagioasă se poate transmite și în țări ca Marea Britanie și Statele Unite din simplul motiv că există destul de mulți susținători sportivi la Cupa Mondială proveniți din aceste țări, care se pot întoarce acasă bolnavi.

Experții în sănătate susțin că transmiterea de la om la om e posibilă în cazul „gripei cămilei”, iar cămila este considerată gazda naturală a virusului care provine din aceeași familie precum cel care a declanșat pandemia de COVID.

Tocmai din acest motiv, specialiștii medicali îi previn pe cei prezenți la Cupa Mondială de Fotbal să nu atingă cămilele, să nu ia contact direct cu ele pe durata șederii lor în Qatar. De asemenea, turiștii trebuie să evite să bea lapte de cămilă sau urina animalului și să mănânce carne de cămilă, dacă nu e gătită cum trebuie.  

Simptomele „gripei cămilei” sunt ca cele din timpul răcelilor sau gripelor, așadar poate fi destul de greu de depistat cauza moleșelii, a tusei și a altor astfel de probleme ale unora. Totuși, există posibilitatea de-a fi testat pentru „gripa cămilei”, dacă apelezi la ajutorul medicilor.

Acest virus este destul de puternic și nu are tratament. Medicii nu pot decât să-ți ușureze viața estompându-ți simptomele. Însă trebuie luat în seamă că „gripa cămilei” este mai periculoasă decât COVID. În jur de 35% dintre cei infectați cu acest virus mor!

Foto - ShutterstockRecente

Mandy Moore, Nick Jonas jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg
Ireland Baldwin jpg
Pamela Anderson carieră foto  Shutterstock jpg
Papa Benedict sursa  Shutterstock jpg
Iti place muzica live Iata top 3 restaurante pe care nu trebuie sa le ratezi in Bucuresti jpg
zi norocoasa shutterstock 1937419057 jpg
Regé Jean Page jpg
Partea nevazuta a povestilor care ti au bucurat copilaria Sursa foto shutterstock 1983165296 jpg
Copiii Angelinei Jolie jpg
Dans jpg
jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg