Iuliana Vulpeanu susţine mamele singure

1 54335 original jpg jpeg

Iuliana şi-a început activitatea în maternităţile din Bucureşti, ca asistent social al Fundaţiei Terre des hommes Elveţia, sprijinind mamele să-şi păstreze copiii şi să acceseze servicii sociale.

„Am interacţionat cu multe mame singure,le-am văzut pe multe părăsite de parteneri înainte de naşterea copilului şi alegând,din disperare,să avorteze sau să-şi abandoneze copilul. Majoritatea acestor mame  nu mai beneficiază de sprijinul familiei şi al prietenilor într-un moment atât de dificil din viaţa lor“,ne-a spus ea.

simeon stalpnicul png

Acum 9 ani,împreună cu profesionişti în domeniile medical şi social,precum şi cu mame care au fost ajutate în proiectul „Prevenirea Abandonului Maternal“,a fost unul dintre membrii fondatori ai Asociaţiei ACSIS. „O parte dintre mamele ajutate în acel proiect au apreciat sprijinul pe care l-au primit şi au decis să ofere suport,la rândul-le,altora care trec prin situaţii asemănătoare. La ACSIS,am văzut cum puterea exemplului,sprijinul emoţional şi solidaritatea pot să determine mame care vedeau ca singură soluţie încredinţarea copilului în grija statului să-şi regăsească încrederea şi speranţa,să se reechilibreze şi să găsească forţa de a lupta pentru copiii lor“,a mărturisit Iuliana. Mai mult,ea a fost impresionată să vadă cum mame care n-au cunoscut afecţiunea unei familii aleg să-şi crească micuţii şi să le ofere dragostea de care ele însele au fost lipsite.Numai anul trecut,asociaţia la care lucrează Iuliana a sprijinit 148 de copii şi 76 de mame,dintre care 25 au fost ajutate să-şi găsească un loc de muncă. Toţi au beneficiat de servicii de asistenţă socială şi psihologică,de suport financiar şi material. 16 dintre mame au participat şi la Atelierul de Creaţie coordonat de Iuliana,dobândind creşterea stimei de sine şi învăţând cât de importante sunt punctualitatea şi munca în echipă.

Ele realizează la atelier marionete,produse pentru sărbători,accesorii vestimentare şi păpuşi terapeutice. Apoi,acestea sunt vândute la târguri sau folosite la spectacole de teatru în şcoli,grădiniţe,pentru copiii angajaţilor din companii. Păpuşile terapeutice sunt cumpărate şi de psihologi,pentru activitatea lor terapeutică. Toate veniturile obţinute sunt destinate sprijinirii beneficiarilor şi susţinerii financiare a activităţii atelierului. „Cel mai important lucru pentru mine este să văd cum se produce transformarea în viaţa mamelor,cum reuşesc să se întreţină pe ele şi pe copii,să primească aprecieri pentru jucăriile create cu propriile mâini şi să înţeleagă că au puterea să-şi influenţeze destinul“,încheie Iuliana.

Votează povestea preferată şi poţi câştiga!

Trimite SMS la 1399 cu textul

,pentru povestea femeii care susţine mamele singure.

Eşti înscris automat la tragerea la sorţi pentru unul dintre cele 5 premii-surpriză.Costul unui SMS este de 0,30 euro şi este valabilîn reţelele Orange,Vodafone şi Cosmote.Recente

jucării sexuale foto  Shutterstock jpg
Michael Jackson, Diana Ross sursa  Shutterstock, Instagram jpg
Lisa Loring jpeg
Top 3 zodii ai caror nativi sunt buni povestitori Sursa foto shutterstock 407827774 jpg
Piele somon jpg
SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg