Londra: Scaune tradiţionale româneşti interpretate modern

1 59563 original jpg jpeg

Într-o lume a producţiei în serie, scaunul „Lana pentru Photoliu” te invită să stai un pic şi să-ţi tragi sufletul.

Credinţa din spatele proiectului este aceea că bagajul cultural tradiţional trebuie valorificat şi actualizat prin reinterpretări contemporane în design.

O piesă tradiţională pentru spaţiile moderne

Proiectul “Lana pentru Photoliu” reprezintă o reinterpretare a scaunului tradiţional românesc în context contemporan şi a fost creat de echipa Photoliu în colaborare cu designerul vestimentar Lana şi echipa Dizainăr. Cele opt luni de muncă s-au concretizat într-o piesă meşteşugită,care se integrează perfect în spaţiile moderne de astăzi,dar păstrează amprenta timpului la care face trimitere. Credinţă din spatele proiectului este aceea că bagajul cultural şi cel etnic nu trebuie uitate,ci mai valorificate şi actualizate cu sprijinul designului modern.

Scaunul este realizat din lemn de stejar şi urmează o linie sofisticată,oferind stabilitate fără să-şi piardă din elegantă. Efectul este obţinut cu ajutorul celor 3 picioare de sprijin perfect echilibrate şi cu ajutorul deja celebrului print etno al Lanei. Scaunul este complet personalizabil,fiind disponibil în două variante de tapiţerie şi patru opţiuni de culoare pentru lemn.

Aprecieri internaţionale

Acest proiect a fost  recent prezentat la ediţia de anul acesta a vestitului London Design Festival,a reuşit să atragă nu numai atenţia publicului,ci şi pe cea a unor importante publicaţii internaţionale. Wall Street Journal a publicat recent un material al celor mai apreciate proiecte de la evenimentul de la Londra,printre care se numără şi proiectului echipei Photoliu,lansat de Irina Pogonaru în 2009.

“Dificil să-l plasezi stilistic,dar uşor să-l iubeşti,elegantul scaun din lemn pictat actualizează tradiţiile meşteşugăreşti din România”,scrie Wall Street Journal.

De asemenea,piesa de mobilier ce îmbină motivele tradiţionale româneşti cu tendinţele moderne a fost promovat de celebra publicaţie Vogue Living pe pagina sa de Instagram.

74b7f4850dbdfe4d7b214f006bb569ee jpg jpeg

Citeşte şi:

Interviu cu Simona şi Rareş Dragomir,realizatorii emisiunii Mamma mia de la Itsy Bisty FM

VIDEO. Mandinga lansează videoclipul piesei “Ce poveste”



Recente

Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg
Khloe Kardashian a slabit jpg
musafiri  jpg
Gigi Hadid  sursa   Instagram jpg