Mozaic Edu, un workshop pentru profesorii inovatori

simeon stalpnicul png

La sfârşitul săptămânii trecute, pe 10 ianuarie, Şcoala Gimnazială Pro Ingenio din Prelungirea Ghencea a fost gazda unui eveniment pe care ni-l dorim tot mai frecvent în învăţământul românesc: un workshop organizat la nivel naţional pentru profesori, învăţători şi educatori.

Prima ediţie a workshopului „Mozaic Edu-atelier de bune practici“ a atras peste 40 de profesori din Bucureşti,Ploieşti,Târgovişte,Pucioasa,Găeşti,Chitila,Bragadiru şi Giurgiu. Moderatorii atelierelor de lucru au fost formatori naţionali în domeniul educaţiei,cercetători la Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei din Bucureşti,antrenori în relaţii umane şi profesori cu o experienţă vastă la catedră.

„Iniţiativa noastră s-a concretizat din dorinţa de a oferi exemple concrete şi idei practice despre cum ne putem îmbunătăţi cu toţii activitatea la clasă. Interpretând şi rolul de elev la aceste ateliere,profesorul va putea pleca de aici experimentând metode noi de captare şi de menţinere a atenţiei elevilor timpurilor noastre”,ne-a mărturisit managerul şcolii,Florina Marin. 

La finalul workshopului,cursanţii au apreciat valoarea unui astfel de atelier de lucru pentru profesori,exprimându-şi dorinţa participării la următoarea ediţie a acestuia şi au enumerat câteva dintre punctele sale forte:posibilitatea de aplicare imediată la clasă a exemplelor şi a ideilor noi,interactive,strategii de valorificare la maxim a timpului,dobândirea unor “trucuri “didactice cu o mare aplicabilitate practică.

Ioana Constantin,formator naţional şi cercetător în domeniul educaţiei,coordonatorul acestui workshop,a precizat că „pentru ateliere de lucru au fost alese tematici care promovează exemple de bună practică în predarea de zi cu zi la clasă,astfel încât copiii să participe activ şi cu interes la propria formare“.

Partenerii workshopului organizat de Şcoala Gimnazială Pro Ingenio au fost ISJ Ilfov,ISJ Dâmboviţa,CCD Ilfov,Grădiniţa Happy Planet Kids din Bucureşti,Grădiniţa cu program normal Potlogi şi Şcoala Gimnazială “Ion Vişinescu” din Chitila.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg