O căzătură sângeroasă în baie a cauzat singura demisie a unui Papă în ultimii 600 de ani!

O scrisoare scrisă cu câteva săptămâni înainte de moartea sa, petrecută în Ajunul Anului Nou, face lumină! Ce i-a cauzat fostului Papă atâta suferință?

image

Papa Benedict al XVI-lea a demisionat după ce a suferit de insomnie pe timpul celor opt ani petrecuți la conducerea Bisericii Catolice. Asta scrie în scrisoarea scrisă cu câteva săptămâni înainte de dispariția sa. Mai mult, o căzutură în baie, care s-a lăsat cu o lovitură plină de sânge, a adăugat încă un motiv pentru ca Papa Benedict să se retragă din activitate. Căzătura cu pricina s-a petrecut în martie 2012, într-o vizită a pontifului în Mexic și Cuba, iar demisia a vut loc în 2013. A fost picătura care a umplut paharul!

Benedict a suferit de insomnie în mod constant, încă de când preluase funcția supremă la Vatican, în 2005. Acest lucru este precizat într-o scrisoare adresată biografului fostului papă,  adică lui Peter Seewald, care a fost obținută de revista germană Focus.

În scrisoare, Benedict a dezvăluit că pastilele puternice care-i fuseseră prescrise de medic nu mai funcționau. „Și-au atins limitele”, a ținut să explice pontiful german, care era tot mai puțin disponibil responsabilităților avute de șef al Bisericii Catolice. Scrisoarea respectivă a fost datată 28 octombrie 2022.

În ceea ce privește accidentul regretabil din baie, din timpul călătoriei din Mexic și Cuba, Benedict a explicat că „probabil că m-am lovit de ceva în baie și am căzut”. După acel incident, medicul pontifului a decis să-i reducă rețeta de somnifere și a insistat ca Papa să participe doar la evenimentele din timpul dimineții atunci când se afla în deplasare în străinătate.

Pentru Benedict astfel de restricții medicale nu păreau că pot fi puse în practică decât pe o perioadă scurtă de timp. Cel puțin asta era părerea Papei Benedict, exprimată în acea scrisoare. Din motivul invocat de pontif, retragerea era singura soluție. Pentru că era de neconceput ca șeful Bisericii Catolice să fie limitat de la anumit program, Benedict a luat decizia demisiei în 2013, chiar înainte de o vizită îndelungată în Brazilia.

Benedict a șocat întreaga planetă cu decizia sa, având în vedere că, în ultimii 600 de ani, niciun alt Papă nu mai demisionase.

După retragerea sa din activitate, pe 11 februarie 2013, Benedict a luat titlul de Papa Emeritus și a continuat să locuiască în Vatican, alături de succesorul său, Francisc. Sănătatea sa, însă, a continuat să se deterioreze, lucru care l-a făcut să se retragă aproape complet din viața publică. Pe 31 decembrie 2022, Papa Benedict s-a stins din viață. Avea 95 de ani.

Foto - Shutterstock



Recente

Elizabeth Hurley  jpg
obiceiuri demodate jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Eva Mendes, Ryan Gosling  jpg
cuplu  foto   Shutterstock jpg
Singurul om inmormantat pe Luna  Sursa foto shutterstock 1454730908 jpg
Emmanuel Macron, Brigitte Macron  foto Shutterstock jpg
Matthew Perry, în comă două săptămâni colaj  Sursa   Shutterstock jpg
Robert Downey Jr, Susan Downey  jpeg
Camilla Parker jpeg
Click! Pentru Femei jpeg
Olivia Munn, Christie Brinkley  foto   Shutterstock jpg
Chuck Norris  foto   Shutterstock, Imdb jpg
Familia Regala, obiceiuri alimentare jpg
Sharon Stone și Billy Baldwin  foto   Shutterstock, Sliver (1993) jpg
haine jpg
Angelina Jolie jpg
Lily Allen  foto   Shutterstock jpg
probleme in cuplu jpg
menstruatie  jpg