Prima tabără pentru copiii care suferă de dislexie

1 66094 original jpg jpeg

În perioada 9-20 august se va organiza prima tabără pentru dezvoltarea personalităţii şi creativităţii copiilor şi adolescenţilor dislexici din România prin programul social „Mergi mai departe citind”.

Tabăra este organizată de OMV,cu sprijinul Asociaţiei Române pentru Copii Dislexici din Târgul Mureş.

Potrivit organizatorilor,participarea la tabără este gratuită şi se face pe baza înscrierii,prin completarea formularului disponibil pe site-ul www.dislexic.rosau www.omv.ro.

Tabăra,organizată în premieră în România,include o serie de activităţi şi jocuri care au ca obiectiv dezvoltarea şi stimularea creativităţii,a capacităţii de autoafirmare şi auto-exprimare a copiilor dislexici,precum şi dezvoltarea sentimentului de apartenenţă la un grup. Mai mult,tabăra include activităţi de grup dedicate părinţilor care însoţesc copiii,realizate pentru o mai bună înţelegere a fenomenului dislexiei şi pentru împărtăşirea bunelor practici în educarea copilului. Atelierele şi activităţile de grup din cadrul taberei vor fi coordonate şi moderate de un psiholog şi un psihopedagog,aceştia fiind sprijiniţi de prezenţa unor persoane adulte dislexice,care vor împărtăşi celor mici experienţele întâmpinate de ei în societate.

Dislexia este o tulburare de învăţare care are la bază o disfuncţie neurologică ce împiedică dezvoltarea capacităţii de a citi. Confundarea literelor,citirea lentă,citirea silabelor în sens invers,dificultăţile în înţelegerea textului citit sunt doar câteva dintre manifestări. Copiii dislexici nu pot însuşi citit-scrisul cu metodele de predare obişnuite,având nevoie de metode şi de terapii specifice. Deşi tulburările de învăţare NU se pot vindeca,dislexia,netratată în mod adecvat,poate avea urmări grave în ceea ce priveşte dezvoltarea emoţională,conducând la tulburări în dezvoltarea personalităţii şi dificultăţi de integrare socială.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg