Proiectul tau de casa - Zece paşi ca să-ţi construieşti casa de vis (P)

1. Înainte de orice, îţi trebuie terenul. E bine să discuţi cu un arhitect ca să poţi face cea mai bună alegere.
2. Soliciţi de la Primărie un certificat de urbanism şi comanzi un studiu geotehnic (va fi necesar pentru proiectarea fundaţiei).3. Soliciţi avizele şi acordurile menţionate în certificatul de urbanism ca fiind necesare în vederea autorizării construirii.4. Mergi cu actele la arhitect şi stabiliţi ideile de bază ale proiectării.5. Pe parcurs,vei reveni la arhitect pentru a face modificările dorite în diferite faze ale proiectului de casă6. Arhitectul şi inginerii de rezistenţă şi instalaţii definitivează proiectul şi întocmesc întreaga documentaţie tehnică pentru autorizarea construirii (DTAC),precum şi proiectul tehnic (PTh) complet,cu detalii suplimentare pentru execuţia construcţiei.7. Depui la Primărie dosarul DTAC cu toate avizele şi acordurile aferente şi obţii autorizaţia de construire.8. Contractezi execuţia construcţiei şi dirigenţia de şantier,anunţi începerea lucrărilor la Inspectoratul de Stat în Construcţii.9. Pe timpul realizării construcţiei,arhitectul va asigura urmărirea de şantier şi va participa la unele faze de execuţie.10. Anunţi finalizarea lucrărilor şi participi la recepţia construcţiei.Şi cum totul porneşte de la o idee,iată câteva dintre propunerile de proiecte caseale unei firme de arhitecturădin Bucureşti care lucrează sub brand-ul UBERHAUSE.ro.

1. Proiectul de casă cu mansardă VENDRA (suprafaţă utilă de 138 mp) oferă o variantă de spaţiu interior generos,bine organizat ergonomic pe ambele niveluri,cu posibilitatea asigurării eficienţei energetice atât de importantă în zilele noastre. Finisajul acoperişului coboară spre sol pe una dintre laturi,oferind un reconfortant sentiment de protecţie.

2. TOWERA poate asigura necesităţile de locuire ale unei familii numeroase,având o suprafaţă utilă de 144 mp. Designul este susţinut de schema cromatică de ansamblu a finisajelor şi de multiple deschideri vitrate. În planul casei atrag atenţia diningul de formă circulară de la parter şi balconul de deasupra acestuia,care compun împreună un volum cu aspect de turn.

3. TEEA este un proiect duplex parter cu mansardă (suprafaţă utilă de 390 mp) pe care şi l-ar dori două familii care îşi trăiesc viaţa în ritm alert. Designul casei se distinge prin liniile faţadelor,prin suprafeţe încadrate armonios,placate cu materiale contrastante,adecvate ca formă şi culoare,toate acestea contribuind la o imagine arhitecturală contemporană.

4. Designul modern,cubist al casei cu etaj DONNA (suprafaţă utilă de 124 mp) este realizat astfel încât să stimuleze inspiraţia şi să încurajeze eficienţa unei familii cu un stil de viaţă dinamic şi deschisă către idei îndrăzneţe. Suprafeţele tratate în ansamblu,contrastul materialelor şi zonele vitrate oferă o imagine atractivă din punct de vedere arhitectural.

5. Proiectul de casă parter BERNA (suprafaţă utilă de 150 mp) prezintă o compoziţie în două volume intersectate,cu acoperiş în şarpantă,în două ape,cu spaţii bine organizate din punct de vedere ergonomic. Garajul este încorporat în construcţie,iar podul poate fi amenajat sau folosit ca uscătorie.

6. ELYSIUM este un proiect de casă parter care ar putea reprezenta opţiunea ideală pentru o locuinţă de tip minimal (suprafaţă utilă de 62 mp),cu un design simplu,însă modern,o locuinţă economică şi uşor de întreţinut. Spaţiul interior este primitor şi relaxant,ca o invitaţie deschisă la a te bucura de viaţa într-o atmosferă calmă,liniştită.