Secretele de frumuseţe ale Cleopatrei

1 69757 original jpg jpeg

Cu siguranţă ai auzit despre Cleopatra, celebra frumuseţe egipteană, cunoscută în întreaga lume. Aceasta a fost dorită de numeroşi regi şi nobili pentru frumuseţea ei naturală, fără cusur.

Poate nu ştiai,dar Cleopatra se scălda în lapte proaspăt,pentru a avea pielea catifelată.

Pe urmele ei,femeile din Egipt au început să-i urmeze ritualurile de frumuseţe,fiind cele care o ajutau să aibă un aspect deosebit. În plus,femeile din Egipt au fost întotdeauna cunoscute pentru caracteristicile feţei,pentru machiajul ochilor,şi să nu uităm,pentru tenul fără cusur.

Se crede că,acum foarte mult timp,femeile egiptene au inventat anumite remedii naturale de frumuseţe şi le-au scris pentru a fi ştiute şi de generaţiile din urmă. Cu toate acestea,aceste sfaturi sunt în mare parte cunoscute doar de femeile care trăiesc în Egipt.Unele dintre aceste sfaturi de frumuseţe antice sunt foarte simple,dar eficiente,de aceea,oricine vrea să-şi îmbunătăţească aspectul,poate beneficia de ele.

Iată care sunt secretele de frumuseţe ale femeilor din Egipt:

1. Acestea folosesc aloe vera în îngrijirea pielii şi a părului. Substanţele nutritive şi antioxidanţii pe care-i conţine,fac părul şi pielea strălucitoare şi o menţin sănătoasă.

2. Doamnele  folosesc o mască de corp pe bază de lapte şi miere,după baie. Ele aplică acest amestec pe corp şi-l lasă să acţioneze jumătate de oră. Este exfoliantă şi lasă pielea hidratată şi catifelată.

3. În schimbul produselor de frumuseţe pe bază de chimicale,femeile egiptene folosesc laptele de cocos sau untul de shea pentru îngrijirea părului,care rămâne mătăsos,strălucitor şi puternic.

4. Femeile credeau că amestecul dintre sarea de mare şi apă ajută la eliminarea celulelor moarte de pe corp. De aceea,o foloseau ca exfoliant,lăsând pielea tânără şi radiantă.

5. În Egipt,femeile cred că prin aplicarea unei măşti pe bază de schinduf ajută la menţinerea pielii sănătoase şi radiante. În plus,se foloseau şi de ceaiul de schinduf,deoarece este bogat în antioxidanţi.

6. Pentru a arăta tinere şi pentru a preveni îmbătrânirea pielii,apariţia ridurilor şi liniilor fine,femeile din Egipt folosesc ulei de migdale. Acestea îl aplică pe faţă şi masează până intră în piele. Substanţele nutritive pe care le conţine uleiul cresc cantitatea de elasticitate din piele,în timp ce previn îmbătrânirea.

7. Pentru îngrijirea pielii folosesc ingrediente naturale,dar şi pentru make-up,de cele mai multe ori. De exemplu,henna o folosesc pentru a-şi vopsi unghiile şi părul,sfecla roşie şi şofranul pentru buze şi pleoape,iar pentru creionarea liniei ochilor folosesc migdale arse.

Credit foto:www.boldsky.com



Recente

Kourtney Kardashian însărcinată  Instagram jpg
Halle Berry  sursa foto   Shutterstock jpg
Heather Locklear, Tom Cruise  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 171763271 jpg
Gillian Anderson  sursa foto   Shutterstock jpg
Shakira  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2437493777 jpg
ilioara radu pacienta 1 png
shutterstock 2390644165 jpg
casino 8809691 1280 png
vedete  foto   Shutterstock jpg
Afis KHS 2024 jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  19 2024 jpg
Kristina Joksimovic  foto   Instagram jpg
Elle Macpherson  foto   Instagram jpg
Taylor Swift  foto   Instagram jpg
shutterstock 1237299061 jpg
țară frumoasă  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
OCC Atelierele Micul Artist jpeg