Suntem toţi victimele unei societăţi bolnave? Despre „generaţia Xanax“, la Adevărul Live

simeon stalpnicul png

Atacurile de panică, anxietatea şi fobiile sunt mai frecvente în ziua de azi decât cu zece ani în urmă. Medicul psihiatru Radu Teodorescu a explicat la Adevărul Live de ce aceste tulburări au devenit un fenomen astăzi.

La un moment dat în viaţă,o persoană adultă din trei suferă de o afecţiune psihică. Medicamentele de tipul Xanax sunt ajutoare reale sau capcane în care cad oamenii vulnerabili? Medicul Radu Teodorescu,preşedintele Asociaţiei Române de Psihiatrie Comunitară,a vorbit la Adevărul Live despre frecvenţa atacurilor de panică şi anxietate în societatea noastră.

Cele mai importante declaraţii:

„Ideea articolului nostru a pornit de la faptul că medicamentul Xanax este cel mai des prescris medicament anxiolitic. Acum am descoperit că există mai multe nereguli legate de acest medicament. Spre exemplu,el poate fi cumpărat de pe internet sau din farmacii fără reţetă“,povesteşte Laurenţiu Ungureanu,jurnalist „Adevărul“ şi unul dintre autorii materialului „Generaţia «Xanax»:antidepresivele ca stil de viaţă“.

Laurenţiu Ungureanu a stat de vorbă cu mai multe persoane care au suferit de anxietate,printre care şi Diana,o tânără în vârstă de 27 de ani. „Înainte îmi era şi frică să ies pe stradă,aveam tot felul de scenarii în cap,îmi imaginam că o să fac un atac cerebral sau un infarct“,a mărturist tânăra Diana,în timpul unei discuţii purtate cu jurnaliştii „Adevărul“.

Emisiunea poate fi urmărită în modulul Adevărul live.Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg