Superstiții ciudate legate de nuntă. Cununia făcută sâmbăta chiar atrage ghinion?

Nunta este un eveniment legat de multe credințe străvechi, unele dintre ele respectate și astăzi. Îți prezentăm o parte dintre cele mai ciudate superstiții din cea mai fericită zi a unui cuplu! 

image

Ziua nunții este foarte importantă pentru cuplurile care se iubesc, prin urmare, este asociată și cu diverse superstiții și credințe, care au ca scop să le aducă mirilor noroc și fericire în căsnicie. De aruncatul buchetului și cu purtarea rochii albe de mireasă știai, dar de cele de mai jos ai auzit? 

Voalul alungă spiritele rele 

Tradițional, voalul simbolizează puritatea miresei, fiind un semn al inocenței și al virginității. În tradiția antică greacă, în schimb, se credea că purtarea voalului de mireasă ajungă spiritele rele care au intenția să încarce mireasa cu energie negativă în cea mai frumoasă zi din viața ei. 

Ziua de sâmbătă aduce ghinion

Sâmbăta este ziua din săptămână când cele mai multe cupluri aleg să se căsătorească, dar, în trecut, poporul englez nu era de acord cu acest obicei. Englezii considerau că tinerii care se vor căsători în această zi vor avea parte de ghinion toată viața. În schimb, ei credeau că miercurea este cea mai potrivită zi pentru căsătorie. 

Citește și acest articol: Obiceiuri pe care tinerii le consideră demodate. Tu îți inviți rudele îndepărtate la nuntă? 

Mireasa care plânge în ziua nunții va avea noroc 

Cele mai multe mirese se abțin să plângă în ziua nunții lor, fie de teamă că își vor strica machiajul, fie să nu le arate celor din jur că sunt vulnerabile în momentele emoționante. Totuși, cele care se încred în tradițiile din China nu ar trebui să se abțină, deoarece chinezii cred că miresele care plâng în ziua nunții vor fi ferite de ghinion și nu vor avea motive să plângă pe tot parcursul căsniciei lor! 

Numele nou al miresei trebuie să înceapă cu o literă diferită 

Știai că există oameni care cred că numele nou al miresei, pe care îl preia de la mire, trebuie să înceapă cu o literă diferită față de cel pe care l-a avut până în momentul cununiei? Există o superstiție care spune că, dacă acest lucru nu se va întâmpla, mireasa va avea atrage ghinionul în căsnicie.

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg