Târgul deliciilor de toamnă

1 52633 original jpg jpeg

În fiecare weekend, în curtea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, producători din toate zonele ţării vin să-i răsfeţe pe bucureşteni cu produse tradiţionale româneşti. Pe 20 octom­brie, razele calde ale soarelui şi aromele îmbietoare i-au „chemat“ pe locuitorii Capitalei la Festivalul Dovleacului.

Ziua festivalului a început devreme pentru maramureşencele care au pregătit sarmale în dovleac,coapte într-un cuptor de cărămidă. După ce au fost fierte mai întâi într-un ceaun vechi de 200 de ani,sarmalele au fost aşezate în jumătăţi de dovleci curăţaţi de seminţe.

simeon stalpnicul png

Deasupra lor s-au pus pentru aromă bucăţi de costiţă şi cârnaţi afumaţi,felii de roşii şi ardei gras şi,ca totul să fie perfect,s-au condimentat cu sare,piper şi foi de dafin. Puţină apă turnată în dovleci şi,gata,au fost introduşi la „căldurică“ în cuptorul „ars“ cu lemne circa o oră.

simeon stalpnicul png

Cum aveam de aşteptat,am mers în zona rezervată organizării concursului „Cea mai bună plăcintă“ . Trei producători din Oltenia,Moldova şi Dobrogea şi-au prezentat plăcintele şi le-au dat spre degustare vizitatorilor şi au format un juriu ad-hoc.

Câştigătoare a fost plăcinta din Scărişoara,judeţul Olt,pe locul II s-a clasat plăcinta din satul Săuceni,judeţul Suceava,iar pe locul III,cea din Medgidia,Constanţa. „La plăcinte,înainte!“,dar m-am întors apoi la sarmale,unde,deja,Iulia Corău,una dintre gospodinele maramureşene,pregătea mămăliga drept garnitură. Ce-a urmat? Un adevărat festin!



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg