„Taste of America” la Bucureşti: ce gust au vinurile vedetelor

1 64684 original jpg jpeg

Ambasada Statelor Unite ale Americii a organizat, la Hotelul Hilton din Bucureşti, o degustare de vinuri californiene, însoţite de preparate cu carne de vită, fructe uscate şi nuci. Printre vinurile degustate s-au numărat cele ale celebrului regizor Francis Ford Coppola.

Al patrulea producător mondial

Vinurile prezentate la eveniment au fost cele din California -statul în care se produce 90 % din licoarea de struguri made in SUA. California este şi al patrulea producător mondial de vin,după Franţa,Italia şi Spania,şi este o destinaţie oenoturistică şi gastronomică de prim rang. Soiul cel mai apreciat în zonă este Chardonnay,urmat de Cabernet Sauvignon şi Merlot. Cunoscătorii caută însă şi vinurile obţinute din Zinfandel sau din Pinot Noir,pentru complexitatea şi bogăţia lor aromatică.

Ce vin produc celebrităţile

Fascinaţi de generozitatea podgoriilor californiene,o mulţime de celebrităţi americane şi-au cumpărat domenii viticole,unde obţin vinuri pe gustul lor:pilotul de curse Randy Lewis,realizator de desene animate Tom Lasseter,viceguvernatorul Californiei Gavin Newsom... plus celebrul Francis Ford Coppola,cel care a regizat filmele din trilogia „Naşul”,„Peggy Sue se mărită”,„Patton”,„Dracula” şamd.

Savori unice şi complexitate

La evenimentul organizat la Bucureşti,invitaţii au avut ocazia de a degusta vinurile din gama „Diamond Collection”,marca Francis Coppola. Acestea au fost apreciate pentru echilibru,textură catifelată şi arome intens fructate. Prin tipicitate şi complexitate s-au remarcat vinurile Kendall-Jackson,accesibile consumatorului român în wine shop-uri,la fel ca vinurile Coppola.  A impresionat în special un Pinot Noir din gama „Vitner’s Reserve”,dar şi Chardonnay-ul baricat,cel mai bine vândut în SUA,cu arome intense,tropicale şi citrice. Dintre vinurile servite,ne-a mai făcut cu ochiul un Zinfandel din gama „Beringer Classic” (producător Beringer),extrem de proaspăt şi de prietenos,cu fine note condimentate – la fel şi asamblajul savuros de Syrah şi Zinfandel numit „The Federalist Dueling Pistols” (producător Terlato Wines).  

Câteva date din California

Sunt peste 4.600 de cultivatori de struguri în California,numărul de soiuri cultivate fiind peste 117. De reţinut că majoritatea cramelor se laudă cu producţie sustenabilă – adică,adoptă un set de bune practici prin care se respectă mediul înconjurător dar şi eforturile comunităţilor locale. În plus,aproape 100 de  unităţi de vinificare  organizează expoziţii de artă sau deţin muzee de arte frumoase. Dintre cramele producătoare,69 au propriile restaurante,în 69 se poate asista la spectacole muzicale şi teatrale,102 au grădini pentru vizitatori,197 – zone de picnic,148 arborează o arhitectură unică,atractivă.

Sursă foto:somelier Sergiu NedeleaRecente

Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!
Untold2022 0807 235921 2M5A4740 JulienDuval ok jpg
SAGA x MAI jpg
Tina Turner foto  Instagram jpg
Britney Spears bea litri de cafea si energizante ca sa nu doarma noptile Sursa foto shutterstock 431461978 jpg
Click! Pentru Femei jpg
Victoria Beckham, Harper Beckham jpg
Taylor Swift jpg
Sanii mai mari nu aduc fericirea Sursa foto shutterstock 1073334950 jpg
Ducii de Sussex, Prinții de Wales foto  Shutterstock jpg
Jennifer Aniston, Courteney Cox sursa  Shutterstock jpg
De Niro jpg
Cum reactionezi cand esti gelos in functie de zodie Sursa foto shutterstock 2037180338 jpg