VIDEO. A cincea lecţie video de matematică

1 56753 original jpg jpeg

Campania „Adevărul te meditează şi te premiază” a continuat şi miercuri cu o nouă lecţie la Matematică pentru cei de la profilul Pedagogic, filiera Vocaţională.

Lecţia a fost susţinută de profesorul Costel Chiteş,de la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu”,de asemenea lector dr. la Universitatea „Dimitrie Cantemir” din Bucureşti.

Diferenţa între examenul de matematică pentru elevii care au studiat la profilul pedagogic,respectiv M3,şi cele de la M1 şi M2

Am studiat aceste subiecte şi am remarcat că acestea nu concordă cu ceea ce ei îşi doresc să facă. Ei trebuie să se axeze mai mult pe aritmetică şi pe geometrică pentru că asta este ceea ce vor urma ei să facă,respectiv să fie profesori. Astăzi am încercat să evidenţiază câteva probleme pentru că evidenţiază câteva aspecte teoretice studiate în ultima perioadă. 

Mai multă aritmetică şi mai multe elemente de geometrie pentru că în ultimul timp copii lucrează ca ei să aibă o gândire algoritmică,copilul judecă foarte repede. Noi (părinţii,bunicii – n.r.) trebuie să ne dăm seama cât de greu sunt acest probleme pentru că noi nu am fost formaţi aşa.

Este un subiect mai greu decât ce se dă la BAC?

Cred că aceste subiecte trebuie să cuprindă mai multe probleme de aritmetică.

Un sfat general pentru elevi?

În primul rând urmează o perioadă în care încet încet se despart de şcoală,de colegi şi această ruptură îi debusolează,iar eu le recomand să lucreze de dimineaţă,pe creierul limpede,1două-trei ore după care să facă o plimbare. Să consume vitamine,mâncăruri uşoare,poate şi un somn de după-amiază,după care să revină la învăţat.

Referitor la matematică,le recomand să insite pe formule,teoreme,rezultate,să observe anumiţi algoritmi de calcul pe care i-au făcut pentr a nu-i uita. Să fie cu mintea limpede pentru a putea învăţa.

Marţi,profesorul Costel Chiteş a arătat cum se rezolvă un subiect de Matematică de la profilul Tehnologic,iar săptămâna trecută,profesorul Adrian Troie de la Colegiul Naţional "Sf. Sava" a discutat joipe variantele de subiecte primite de elevii de la profilul Ştiinţele Naturii din anul 2010,subiecte ce se găsesc şi pe site-ul subiecte.edu.ro,în cadrul celei de-a treia lecţii video pentru Matematică.

Tot săptămâna trecută,miercuri,profesorul Costel Chiteş a pregătit şi a rezolvat în direct la Adevărul Live o variantă cu subiecte pentru elevii de la profilul Mate-Info,iar luni,profesorul Adrian Troie a arătat cum trebuie rezolvat un subiect de Mate-Info şi care sunt greşelile pe care le fac elevii la acest gen de subiect.Recente

 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg