VIDEO. Capacitate 2014. Rezolvarea subiectelor la Limba Română de la Evaluarea Naţională

1 58095 original jpg jpeg

Rezolvarea subiectelor la Limba Română de la Capacitate 2014 are loc la Adevărul Live.

Părinţii le-au dat elevilor telefoanele după ce au ieşit din examen,s-au îmbrăţişat,şi-au făcut selfieuri,au postat pe facebook impresii. "Am aberat despre anul nou, n-a fost mare lucru, dar mi-a tremurat mâna şi cred că o să-mi scadă la ortografie",spune un elev de la Şcoala Nr. 5. O elevă a aflat cu stupoare că Marin Sorescu a murit. Ea a scris că trăieşte fiindcă i s-a părut că scrie mai modern. O elevă de la Şcoala Gimnazială Leonardo da Vinci din Sectorul 3 spune că subiectele i s-au părut uşoare,a scris peste patru pagini şi se aşteaptă să ia peste nouă.

"Gradul de dificultate a fost un pic mai mare în special la prima compunere. De altfel, şi subiectul în sine a fost mai greu în comparaţie cu subiectul de anul trecut de la literatură. Sunt subiecte care pot fi rezolvate dacă ai învăţat tot anul, sunt mai dificile ca la simulare, dar nu sunt inabordabile. De asemenea, ultima compunere are o temă mai matură decât compunerea de anul trecut",spune profesoara de română Mihaela Apetrei.

Elevii au început să iasă din examen. "Dacă nu iau cinci înseamnă că sunt un bou. Aş fi prea prost să nu trec, a fost mai uşor ca la simulare, dar mi-e frică la mate",spune Raul,un elev cu mâna în ghips de la Şcoala Gimnazială Nr. 5 din Bucureşti. Un alt elev spune că "s-ar fi putut copia, dar ce să copiezi?". Câţiva jandarmi se plimbă în jurul şcolii. Tensionaţi,elevii îşi aprind ţigări şi beau cafele. Şi părinţii sunt tensionaţi,spun că s-au dat prea multe compuneri,îi sună pe profesorii meditatori.