VIDEO. Despre o altfel de şcoală la şcoală

1 58217 original jpg jpeg

Marţi la Adevărul Live, am discutat despre activităţile extracurriculare şi cât cântăresc ele în ochii unui potenţial angajator, despre cum îi poate ajuta arta dezbaterii şi leadership-ul pe tineri în acest pariu important cu piaţa muncii.

Cei mai mulţi dintre elevi sunt în vacanţa de vară,un prilej bun pentru a discuta despre ce pot face în afara şcolii,inclusiv în vacanţă,pentru a-şi putea dezvolta şi îmbunătăţi abilităţi de care vor avea nevoie mai târziu în viaţă,inclusiv la muncă. 

Cum îi ajută pe elevi şi ce părere au angajatorii despre cursurile extracurriculare,în domeniul dezbaterilor sau al leadership-ului? La aceste întrebări au răspuns invitaţii de azi.

În platoul Adevărul Live au fost prezenţi,de la ora 14.00,Viorel Panaite – Managing Partner la Human Invest,una dintre companiile de top de training şi consultanţă în resurse umane în România şi Emanuel Beteringhe – Preşedinte la ARDOR (Asociaţia Română de Dezbateri,Oratorie şi Retorică). 

Preşedintele ARDOR,Emanuel Beteringhe,spune că dezbaterea este un joc educaţional care trebuie practicat constant şi prin acest proces de argumentare îşi dezvoltă abilităţi de a gândi critic şi de a gândi lucrurile cu capul lor,să vorbească fără teamă la un interviu,la un examen. Devate-ul dezvoltă abilităţi care îi ajută la şcoală,dar şi mai departe în viaţă.

"Te maturizezi în primul rând în spaţiile în care ai o miză personală. Toţi căutăm un spaţiu în care să ne maturizăm, să ne pună calităţile în vedere. În debate, miza se transformă într-un plan de acţiune în termenii jocului în care am ales să joc. În muncă, trebuie să arăt dorinţa de parteneriat, de a căuta un scop comun. Cred că generaţiile care au participat la debate, la activităţi extracurriculare, vor aduce autenticitate, onestitate, competenţă la locul de muncă",spune Viorel Panaite,managing partner la Human Invest.

Beteringhe povesteşte că sunt tineri,cum ar fi cei care lucrează în gaming,care au ajuns să facă exact ceea ce le plăcea când erau mici,lucru care arată că dinamica pieţei muncii se schimbă foarte mult într-un timp scurt.

"Dacă nu ştim cum să creştem, să colaborăm cu mediul din jur, cu profesorii, cu colegii, poţi rata multe oportunităţi. E important să înveţi să fii un bun ucenic, foarte puţini dintre noi ştim cum să creştem, sunt oameni care ajung la 40 de ani şi au crize existenţiale fiindcă nu au ştiut cum să crească. Nu prea avem o cultură în sensul acesta. Copiii ar trebui învăţaţi de mici să-şi caute mentori şi profesori de la care să înveţe",spune Panaite.

ARDOR este una dintre cele mai importante organizaţii non-guvernamentale din zona educaţiei,având peste 2.300 de beneficiari (elevi,studenţi,profesori,tineri profesionişti) care activează în mişcarea dezbaterilor în toată ţara,de asemenea partenerii noştri în seria de emisiuni„Dezbatere ca la carte”.Recente

Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg
John Travolta foto  Shuttestock jpg
Beyonce, Jay Z, Tina Turner jpg
Nick Cannon foto  Instagram jpg
Kelly Clarkson jpg
Rihanna foto  Shutterstock jpg
Summer in the city reprogramat jpg
Karpatia Pony Show 2023: cinci zile de acțiune și distracție pentru întreaga familie pe Domeniul Cantacuzino, Florești!