Video. Directorul de Prognoză al ANM: „În ţara noastră nu a existat o iarnă în care să nu avem ger”

simeon stalpnicul png

Iarna care urmează să vină nu va fi cu nimic deosebită decât cele anterioare. Asta a declarat directorul de prognoză al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, astăzi, în cadrul emisiunii Adevărul Live.

Mai mult,aceasta a precizat că fenomenele extreme nu pot fi anunţate decât cu zece zile înainte ca acestea să aibă loc. Declaraţiile vin la doar câteva ore după ce în presă a apărut nota de fundamentare a unei ordonanţe de urgenţă prin care Guvernul vrea să transfere autorităţilor locale bani din Fondul de rezervă bugetară pe motiv că în perioada următoare vin geruri anormale.

Cele mai importante declaraţii

Meteorologul Florinela Georgescu,a declarat luni,în cadrul emisiunii Adevărul Live,că în România în fiecare iarnă se înregistrează ger,cea mai scăzută temperatură care a fost înregistrată vreodată la noi în ţară fiind de -38,5 grade Celsius.

„Vreau să vă spun că în ţara noastră gerurile vin în prezenţa unor mase de aer arctic. Ger înseamnă temperaturi sub -10 grade,iar în România minima absolută a fost de -38,5 grade. Deci nu este nevoie să fie un ger anormal. Nu ne aşteptăm ca gerul să vină mâine. În ţara noastră aproape că nu a existat o iarnă în care să nu avem ger”,a explicat meteorologul Georgescu. 

Mai mult,acesta a declarat că,aşa cum a mai fost anunţat anterior,sunt aşteptate ninsori din 20 noiembrie.

„O iarnă normală este cea când se succed perioadele de ger cu cele de viscol. Deci nu există iarnă care să fie lipsite de ger şi de viscol. O iarnă normală înseamnă măcar un episod de viscol în luna decembrie şi cel puţin două în lunile ianuarie şi februarie”,a mai adăugat Georgescu.

„Suntem din ce în ce mai vulnerabili în faţa fenomenelor extreme. 1941-1942 a fost cea mai cumplită iarnă. Este o iarnă din care încă deţinem cele mai scăzute temperaturi. Sub -30 de grade în aproape un sfert din staţiile meteorologice din ţară,inclusiv la Bucureşti. Deci aceasta înseamnă o iarnă extremă. Elemente din acea iarnă s-au înregistrat şi în iarna 1984-1985”,a mai adăugat specialistul.

„Înainte nu se făcea mare caz,însă informaţia nu a fost ascunsă (legată de prognoză-n.r.). Este imposibil să spunem că meteorologii din România încearcă să ascundă anumite informaţii,pentru că la o simplă căutare pe internet se găseşte orice”,a mai arătat meteorolgoul Georgescu.Recente

SAGA jpg
Jennifer Lopez, anastasia Soare sursa  Instagram jpg
Tom Cruise jpeg
Magda Vasiliu (5) jpg
Regele Charles al III lea Sursa foto shutterstock 765355024 jpg
Pamela Anderson sursa  Variety jpg
Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg
Kim Kardashian jpg
Prințesa Eugenie jpg
Sam Smith jpg
Shakira  Cosmopolitan jpg
Penelope jpeg