VIDEO. Nicolai Tand: „Mi-am dat seama că mâncarea e mai mult decât un aliment care îţi umple burta“

simeon stalpnicul png

În urmă cu 20 de ani, Nicolai Tand a renunţat la şcoală şi a plecat dintr-un sat din Maramureş pentru a-şi căuta norocul în lume. A făcut mai multe meserii, a mâncat din mila bisericii, apoi şi-a descoperit pasiunea pentru lumea culinară.

A gătit la Paris pentru Metallica sau Akon,apoi s-a reîntors acasă. Nicolai Tand a venit la Adevărul Live,unde a vorbit despre gastronomie,dar şi despre emisiunea „Top Chef“,de la Antena 1.

„Denumirea de profesor mi se pare un pic cam exagerată. Poate că modestia vine de la Maramureş,am crescut la ţară. Valorile sunt cele simple,la fel ca şi mâncarea,cea simplă şi gustoasă“,glumeşte Chef Nicolai Tand.

„Eu am mâncat nu doar pui,ci lucruri simple. În noul sezon s-a pus mult accent pe sos,care să facă legătura între alimente,care înrobează mâncarea. Mie mi-a fost frică dupa prima emisiune că nu o să mai vină bucătari,dar acum au venit bucătari tineri care au venit să demonstreze că sunt foarte buni. Au venit şi multe femei,care gătesc şi legume şi carne.“

„Cel mai dificil de făcut cred că este desertul. Nu poţi să improvizezi. Anul acesta am avut nişte deserturi senzaţionale. Pentru noi e importantă prezentarea,pentru că noi «mâncăm» cu ochii. Mie îmi place să avem un echilibrul în farfurie. Vrem volum,dar într-un concurs trebuie să mergi la sigur. Unii concurenţi,aţi văzut,au plecat deja pentru că şi-au schimbat ideea de mâncare de mai multe ori. Unii au copiat de la colegi,dar cred că asta e din cauza stresului. Noi ştim regulile de bucătărie,iar unele mâncăruri le gustăm pe loc.“Recente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg