VIDEO. Schimbările aduse Legii Educaţiei, rezultatele de la Bac

1 58423 original jpg jpeg

Invitatul emisiunii de astăzi de la Adevărul Live a fost Ministrul Educaţiei Remus Pricopie.

Ministrul Educa┼úiei,Remus Pricopie,a venit luni la Adev─ârul Live unde a discutat,├«mpreun─â cu jurnali┼čtii Adev─ârul,situa┼úia absolven┼úilor de clasa a XII-a care nu primesc deocamdat─â diplome de Bac,dar ┼či despre rezultatele de la Bac 2014 ┼či schimb─ârile aduse Legii Educa┼úiei prin ordonan┼ú─â de urgen┼ú─â.

Remus Pricopie a vorbit despre problemele din ├«nv─â┼ú─âm├óntul rom├ónesc ├«mpreun─â cu editorul pe Educa┼úie,Oana Cr─âciun,┼či cu redactorul ┼čef al ziarului "Adev─ârul",Dan Marinescu. La sf├ór┼čitul emisiunii,Ministrul Educa┼úiei i-a premiat personal pe to┼úi profesorii care au participat la campania ÔÇ×Adev─ârul te mediteaz─â ┼či te premiaz─â" pe care am derulat-o ├«n ultimele luni cu scopul de a-i ajuta pe tineri s─â treac─â examenul de maturitate cu medii bune.

La sf├ór┼čitul emisiunii, Ministrul Educa┼úiei i-a premiat personal pe to┼úi profesorii care au participat la campania ÔÇ×Adev─ârul te mediteaz─â ┼či te premiaz─â" pe care am derulat-o ├«n ultimele luni cu scopul de a-i ajuta pe tineri s─â treac─â examenul de maturitate cu medii bune.

Declaraţii principale:

Remus Pricopie:Trebuie s─â lu─âm ├«n calcul mai multe cifre,nu trebuie s─â ne uit─âm numai la cifrele totale. Anul acesta s-au ├«nscris 161.000,dar trebuie s─â vedem c├ó┼úi au fost ├«nscri┼či ├«n clasa a XII-a ├«n 2013 ┼či observ─âm c─â s-au ├«nscris la Bac ├«n jur de 73%,├«n timp ce anul trecut,71% din promo┼úia curent─â s-au ├«nscris la Bac. Procentual,raportat la num─ârul de absolven┼úi de a XII-a nu putem spune c─â au lipsit 100.000 de tineri de la Bac.

Dan Marinescu:Bacalaureatul a trecut ┼či a ap─ârut o controvers─â legat─â de diplome,care vor fi date cu ├«nt├órziere

├Änainte de 1989,tot ce ┼úinea de materiale didactice erau gestionate de c─âtre un departament din cadrul ministerului,care dup─â '89 a devenit o societate comercial─â 100% privat─â. S-au semnat o serie de conven┼úii,nu contracte,care reglementau cum se desf─â┼čura activitate de dip─ârire a documentelor de studii. Ministerul Educa┼úiei nu pl─âtea nimic acestei firme,fiecare ┼čcoal─â/universitate cump─âra formularul de diplom─â. Nu cred c─â putem scoate la licita┼úie tip─ârire diplomelor,a┼ča c─â am modificat prin OUG 49 aceast─â prevedere ┼či s─âpt─âm├óna viitoare se va stabili cine va tip─âri diplomele,probabi c─â Imprimeria Na┼úional─â. Po┼úi demonstra c─â ai absolvit Bac-ul cu adeverin┼úa pe care o preg─âtim,care are ┼či avizul inspectoratului ┼čcolar. Toate inspectoratele au terminat procesul de avizare ┼či elevii pot s─â se duc─â la liceu s─â le ridice. De regul─â,procesul eliber─ârii diplomelor este laborios,se aplic─â filtre. Este pentru prima dat─â c├ónd aceste adeverin┼úe se pot verifica pe pagina de internet a Ministerului Educa┼úiei de c─âtre angajatori,universit─â┼úi din str─âin─âtate

Când vor primi diplomele,absolvenţii?

Remus Pricopie:Nu vreau să dau un termen,lăsaţi procesul să decurgă firesc. Cel mai probabil diplomele vor fi tipărite de Imprimeria Naţională,apoi vin la Ministerul Educaţiei care le gestionează.Recente

muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg
Dakota Johnson jpg
panza de paianjen shutterstock 1761418589 jpg
film mut shutterstock 1208134459 jpg
Victoria B jpg
victima shutterstock 1661010535 jpg
Celebra creatoare de mod─â Coco Chanel a ├«ncetat din via╚Ť─â ├«n 1971 jpeg
Epilare jpg
Tom Cruise jpeg
jeff bridges shutterstock 185455103 jpg
Conserve jpg
Mr Bean  jpg
ronaldo jpg
Luna si Soarele shutterstock 2154153519 jpg
casti   muzica   shutterstock 2154926423 jpg
kim kardashian 1 jpg
Recenzii jpg
Jenna Rink 3 jpeg
coperta Click! pentru femei Nr  13 2022 jpeg