VIDEO. Testele pe care le vor primi elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a

simeon stalpnicul png

Toţi elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a vor trece în perioada 6-29 mai prin prima evaluare organizată la nivel naţional, cu teste care combină informaţiile de la mai multe materii şi îi pun pe elevi să gândească, un model diferit de examenele de până acum.

Despre modelele publicate de oficiali am discutat cu învăţători şi profesori la Adevărul Live.

UPDATE:Textul de la clasa a IV-a la Română are o mare problemă,spune învăţătoarea Cornelia Popa. Este vorba de povestea unei fetiţe ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate,ceea ce afectează emoţional un copil care se află în această situaţie.

"E un şoc emoţional din care poate nu îşi revine să mai apuce să răspundă la întrebări",a atras atenţia învăţătoarea. De asemenea,multe din întrebări nu se referă la esenţa textului. "Copiii nu se descurcă în 60 de minute, nu e vorba că nu citesc, numai că pentru a pătrunde esenţa textului, trebuie să-l parcurgi de câteva ori. Copilul trebuie să înţeleagă şi mesajul artistic, cum este cazul la textul cu ceasornicarul de la clasa a II-a. Ca să pătrunzi esenţa acestui text, trebuie mult exerciţiu, ori în manualele coppiilor textele sunt scurte şi prelucrate, pierd din calitatea artistică",spune învăţătoarea.

"Testele acestea sunt un semnal de alarmă, trebuie să ajungem şi noi la acest nivel, trebuie să ne gândim dacă îi vânăm la colţ pe copii să greşească sau valorificăm ceea ce ştie elevul şi cu ce îl putem ajuta? Niciun copil nu rămâne doar la nivelul programei. Cred că cei care au participat la selectarea acestor teste, învăţătorii din teritoriu, au clase foarte bune, dar trebuie să ne gândim şi la ceilalţi, marea majoritate care sunt de nivel mediu",a mai spus Popa. Ea mai spune că metodologia a fost publicată cam târziu,dacă ar fi fost publicată la începutul anului şcolar,atunci şi învăţătorii şi-ar fi pregătit materia din timp pentru ca elevii să se obişnuiască cu astfel de exerciţii. "Cred că 10 întrebări erau suficiente",a mai spus învăţătoarea.

La matematică,testul de la clasa a II-a nu este foarte greu,numai că unele noţiuni sunt introduse abia anul acesta. "Mai sunt şi unele întrebări capcană, cum ar fi cerinţa a patra, unde copilul este întrebat câte pagini sunt de la 97 la 100, răspunsul natuiral ar fi 3, dar dacă până la nu include şi 100",exemplifică învăţătoarea.

"Este o abordare anticipată a unei programe viitoare, ceea ce nu este un lucru rău",a spus ea.Recente

Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg
horoscopul toamnei shutterstock 1556244503 jpg
cimpoierul reginei Sursa foto  Instagram jpg
Torpedoul masinii jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial Sursa Foto  Shutterstock jpg
printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 6 jpeg
Secretele dietei cu care Jamie Oliver a slabit usor  Sursa foto Shutterstock jpg
Ezra Miller ritualuri satanice Sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles atentat Sursă foto  Shutterstock jpg
Ce semnificație are inelul pe care regele Charles îl poartă, foto pinterest jpeg
Courteney Cox jpg
Regina înmormântare pălărie accesoriu jpg
Stranepotii reginei elisabeta jpeg
Marlyn Monroe si Frank Sinatra foto profimedia 0697582301 jpg
Se va schimba viaţa prinţului William şi a familiei sale  Sursa foto Instagram Kensingtonroyal jpg
omagiu adus reginei Elton John regina înmormântare Sursa foto  Shutterstock jpg
Vedete certate cu apa si sapunul, foto shutterstock jpg
Meredith Gray jpeg
Regina Elisabeta si Printul Filip FOTO Profimedia
Lady Louise Windsor si Regina Elisabeta jpeg