Vino şi tu la festivalul foto-video “Vama sub Lumini de Oscar”!

1 54663 original jpg jpeg

”Vama sub Lumini de Oscar” (VSLO), evenimentul cel mai important din domeniul foto-video, a ajuns la ediţia a IV-a şi se va desfăşura anul acesta la Vama Veche, în perioada 16 - 24 august.

Festivalul adună,anual,sute de fotografi,lectori,realizatori de filme,dar şi mii de participanţi,amatori sau profesionişti. Iar pentru participanţi,toate cursurile sunt gratuite!

În ediţia din acest an se vor organiza workshopuri,prezentări,seminarii,vernisaje,dar vor avea loc şi proiecţii de filme şi concerte. Invitaţii speciali ai festivalului sunt Marek Czarnecki (fotograf cu multiple premii British Professional  Photography Awards) şi Thomas Diseth (câştigător al unui Emmy Award).

Participanţii vor avea ocazia să asiste la diverse workshopuri de tehnică fotografică susţinute de cei mai buni specialişti în domeniu. Printre aceştia,Cristian Crisbăşan,Vlad Eftenie,Bogdan Năstase,Cătălin Săvulescu,Luca Achim,Marek Czarnecki,Marian Sterea,Cosmin Someşan şi Andrei Zincenco.

La VSLO vor avea loc,anul acesta,seminarii pe diferite teme:de la introducerea în istoria fotografiei la noţiuni de copyright,la fotojurnalismul în zone de conflict. De asemenea,în fiecare zi vor avea loc vernisaje şi expoziţii.

5df4b4f2430b1f80ea0a6cafa1b53426 jpg jpeg

Secţiunea film/video este prezentă în premieră la VSLO. Workshopul de video/film ce se va desfăşura pe o perioadă de opt zile,reprezintă un program intensiv care combină cursuri teoretice cu ateliere de producţie unde participanţii vor avea ocazia să pună în aplicare conceptele învăţate. Cursul include module de producţie,regie,imagine şi lumini,înregistrare sunet şi editare.

În fiecare seară,în terasa La Frontiera vor avea loc proiecţii de filme documentare,scurt metraje şi lung metraje puse la dispoziţie de National Geographic Channel,FIFD Cronograf,Gabriel Achim şi Adrian Popovici.

7279122d5c84d32eb50445f6be5b8aff jpg jpeg

De asemenea,în cadrul festivalului Vama sub lumini de Oscar vor avea loc o serie de concerte susţinute de Alina Manole,Violent Monkey,Jukebox,Loungerie II,Costa del Dub şi Partizan. Mai multe detalii poţi găsi pe pagina oficială a evenimentului:www.vslo.ro.