Extravaganţă de dictator: Coranul scris cu sângele lui Saddam Hussein

1 saddam jpg jpeg

Irakul a fost condus cu mână de fier de Saddam Hussein din 1979 şi până în 2003. Acuzat de crime împotriva umanităţii şi de alte delicte grave, dictatorul şi-a găsit sfârşitul în 2006, când a fost executat prin spânzurare. Ca mulţi alţi dictatori, Saddam Hussein a rămas în istorie şi prin câteva extravaganţe.

Saddam Hussein Abd al-Majid ad-Tikriti s-a născut pe 28 aprilie 1937 în familia unor fermieri suniţi săraci dintr-un sat de lângă Tikrit, la nord de Bagdad. Tatăl său fusese ucis înainte ca el să vadă lumina zilei, iar mama lui ar fi încercat să îl avorteze. În copilărie, a fost crescut mai mult de unchiul său, Khayrallah Tulfah, ofiţer de armată. În 1955, s-a stabilit la Bagdad alături de unchiul său, care i-a influenţat mult cariera. După 1968, a început ascensiunea la putere a lui Saddam, care, în 1969 a fost numit vicepeşedinte al Consiliului Comandamentului de Revoluţie, iar în 1976 a fost înaintat la gradul de general. Din 1979, după retragerea preşedintelui al-Bakr din motive de sănătate, Saddam Hussein a devenit formal şeful statului şi al guvernului din Irak, secretar general al Partidului Baas şi şef al armatei. A instalat un regim dictatorial şi a rămas în istorie prin numeroase fapte abominabile. Pe 2 august 1990, armata irakiană a lansat un atac surpriză asupra Kuweitului, ceea ce a atras reacţia dură a comunităţii internaţionale. Kuweitul a fost eliberat în 1991 de Coaliţia internaţională condusă de SUA. Embargoul economic şi financiar impus Irakului a contribuit la ruinarea economiei acestei ţări. În 1991, Hussein a fost ales preşedinte pe viaţă, cumulând şi multe alte funcţii-cheie. Între 20 martie şi 1 mai 2003, Irakul a fost invadat de SUA, cu sprijinul Marii Britanii, Australiei şi Poloniei. Pe 13 decembrie 2003, fostul preşedinte irakian a fost prins în ascunzătoarea sa din Tikrit. Acuzat de crime contra umanităţii, crime de război şi genocid, Saddam Hussein a fost executat prin spânzurare pe 30 decembrie 2006.

Coranul tipărit cu sângele lui Saddam

Ca mulţi alţi dictatori, Hussein a avut şi câteva extravaganţe. Probabil cea mai mare dintre ele a fost ordinul luat în 1997 de a se tipări un Coran pentru care să se folosească propriul sânge. De-a lungul a doi ani, dictatorul a donat sânge constant, care a fost apoi folosit pe post de cerneală de un expert în caligrafie religioasă islamică, Abbas Shakir Joudi. În total, i s-ar fi recoltat 24 de litri de sânge care au fost folosiţi la tipărirea Coranului. Până la căderea regimului lui Saddam, Coranul a fost expus la moscheea Umm al-Qura, după care a fost păstrat într-un loc secret din Bagdad.Recente

David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg
horoscop, zodii, stres jpg
Beyonce sursa  Shutterstock jpg
Gordon Ramsay jpg
DISKOteka 5 jpeg