FOTO: Anda Călugăreanu şi dramele care i-au marcat viaţa. La înmormântarea sa, circulaţia a fost blocată de mii de oameni

1 anda 3 jpg jpeg

Una dintre cele mai îndrăgite artiste din perioada comunistă este, fără îndoială, Anda Călugăreanu. Actriţă şi cântăreaţă, ea a încântat publicul român cu timbrul vocal special şi cu şlagărele (a se citi hiturile) „N-am noroc” şi „O portocală”. Dincolo de tonusul de invidiat, ea a avut şi câteva drame personale.

Anca Miranda Călugăreanu, pe numele din acte, a cunoscut celebritatea datorită progranelor de divertisment realizate de Televiziunea Română.

Deşi se bucura de popularitate, comisiile de admitere la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică (IATC) au respins-o de nouă ori pe motiv că era prea mică de înălţime. Avea 38 de ani (în 1984) când a fost, în sfârşit, admisă la studii. Debutul într-un spectacol dramatic l-a avut la Teatrul Nottara, pe când încă era studentă. În piesa „De ce dormi, iubito?“ l-a avut partener de scenă pe Horaţiu Mălăele. „Mi-am dorit dintotdeauna să fac teatru. Din dorinţa de a fi pe scenă am început să cânt, şi tot asta m-a îndreptat către şansonetă, în care textul, poezia şi semnificaţia deţin rolul principal. Am căutat expresia şi stilul ce se potrivesc mai bine cu firea mea şi cu textele pe care le aleg“, mărturisea artista.

Părăsită de Dan Tufaru pentru Vasilica Tastaman

Anda Călugăreanu a fost căsătorită de două ori. Cu primul soţ, Dan Tufaru, actor la Teatrul de Comedie, a avut un copil, Ioana. Împreună cu soţul său şi cu Florian Pitiş a format un trio îndrăgit în emisiunile de divertisment realizate de Alexandru Bocăneţ. Pe când fiica sa avea 14 ani, Anda Călugăreanu a fost părăsită de Dan Tufaru pentru o actriţă celebră a acelor timpuri, Vasilica Tastmana, fosta soţie a lui Emerich Ienei.

Anda Călugăreanu s-a recăsătorit în 1986 cu Alexandru Medeleanu, economist la magazinul Victoria din Bucureşti.

A murit la 45 de ani de cancer pulmonar

Potrivit celui de-al doilea soţ, Anda Călugăreanu începuse să se simtă rău după un turneu în 1992 în Israel. Iniţial, s-a crezut că este doar o simplă răceală, dar după investigaţii amănunţite, a venit şi diagnosticul dur: cancer pulmonar.

Avea dureri foarte mari şi s-a spus că a încercat să se sinucidă, însă prietenii au reuşit să o salveze, potrivit click.ro. Ultima dorinţă a ei a fost ca lumea să n-o uite. A murit pe canapea, în braţele soţului ei, Alexandru Medeleanu. La înmormântarea sa, la cimitirul Bellu, toată zona a fost blocată de miile de oameni veniţi să-i aducă un ultim omagiu. În ultimii ani de viaţă a fost şi profesoară de actorie. Voia să imprime discuri speciale cu muzică pentru copii. Artista a murit la doar 45 de ani, chiar de Sfânta Maria.

Foto: click.ro, adevarul.ro, cinemagia.ro



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg