FOTO: Câte proprietăţi deţine Prinţul Charles în România. Care sunt zonele pe care le apreciază cel mai mult

1 charles jpg jpeg

Nu mai este un secret pentru nimeni că Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, iubeşte România şi că laudă ţara noastră ori de câte ori are ocazia. Mai mult, de-a lungul timpului Alteţa Sa Regală a cumpărat şi câteva proprietăţi în anumite zone din România.

Prinţul Charles este de multă vreme plăcut impresionat de frumuseţile României, pe care o consideră „o ţară minunată”. Alteţa Sa Regală s-a ataşat de Transilvania acum 20 de ani, când a efectuat prima vizită în România, dar interesul său pentru tradiţiile şi arhitectura rurală de la noi durează din 1977. De atunci, a revenit în nenumărate rânduri în România. În mod special, Prinţul este atras de satul Viscri din judeţul Braşov, pe care l-a făcut celebru în toată lumea prin intermediul documentarului „Wild Carpathia”. Prinţul are şi o fundaţie care este dedicată menţinerii moştenirii culturale şi a reanimării satelor din Maramureş şi Transilvania.  

În ce zone a achiziţionat proprietăţi

Prinţul Charles ar deţine 10 proprietăţi în ţara noastră, potrivit newmoney.ro. Mai exact, este vorba despre patru case în satul Valea Zălanului din Covasna, Conacul Apafi din localitatea Mălâncrav, judeţul Sibiu, deja celebra locuinţă din Viscri, judeţul Braşov, şi încă patru case în satul Breb din Maramureş. Prima proprietate, una dintre casele din satul Breb, ar fi fost achiziţionată în 2003. Este vorba despre o casă veche de câteva sute de ani, care a fost restaurată. Un element comun al acestor proprietăţi este păstrarea autenticităţii lor chiar şi după restautaurare, prinţul fiind cunoscut pentru respectul faţă de tradiţiile româneşti.

Ne îndeamnă să ne vizităm ţara

La începutul lunii august, acest an, deci în plină pandemie, Prinţul  i-a îndemnat pe români să viziteze mai des România, pe care a numit-o „acest colţ de rai al Europei”.

 „România este o ţară uimitor de diversă, de la Delta Dunării, cea mai mare şi mai sălbatică zonă umedă a Europei, la pădurile, izvoarele şi mănăstirile Bucovinei, Moldovei şi Maramureşului, colinele Apusenilor sau întinderile nelocuite ale Harghitei, colecţiile nepreţuite din muzeele Bucureştiului sau frumuseţea sălbatică a defileului Porţile de Fier, castelele, munţii şi satele săseşti ale Transilvaniei sau văile retrase ale Banatului şi Crişanei. Moştenirea istorică a României se întinde în trecut până la fortăreţele dacilor şi cetăţile greceşti Histria şi Argamun. O atât de bogată diversitate naturală şi culturală reunite sub acelaşi drapel e remarcabilă şi e una dintre caracteristicile care fac din România acest colţ deosebit al Europei. Remarcabilă în aceeaşi măsură este hotărârea poporului român de a-şi conserva şi păstra patrimoniul, de a nu lăsa să se piardă meşteşugurile şi tradiţiile şi de a păstra ce-i mai bun din trecut pe măsură ce construieşte un viitor mai senin. Mă bucură nespus că numeroasele comori ale României ajung să fie cunoscute şi apreciate de tot mai mulţi oameni”, a declarat Prinţul Charles într-un film de cinci minute care a avut ca scop sprijinirea turismului din România. 

Foto: ShutterstockRecente

Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg