FOTO Cea mai scumpă pictură din lume, deţinută de prinţul care locuieşte în cea mai scumpă casă din lume

2 el jpg jpeg

Salvator Mundi se numeşte pictura semnată de Leonardo da Vinci, care s-a vândut în 2017 pentru suma colosală de 450 de milioane de dolari. La momentul respectiv, tabloul cu pricina a înregistrat un adevărat record. În plus, a devenit unul dintre cele mai mari mistere din lume deoarece nu s-a mai auzit nimic despre faimoasa pictură după ce a fost achiziţionată. Totuşi misterul a fost elucidat anul trecut, când au apărut noi informaţii despre neasemuita operă de artă.

Salvator Mundi, care îl întruchipează pe Isus Hristos ieşind din întuneric şi binecuvântând lumea cu o mână, în timp ce ţine un glob transparent în alta, nu a fost expus în mod public niciodată de când a fost achiziţionat în 2017. Iar faptul că nu a fost expus publicului a declanşat multe semne de întrebare cu privire la proprietar, locul în care s-ar afla şi chiar autenticitatea picturii.

Salvator Mundi, pe yacht

Negustorul de artă Kenny Schachter, stabilit în Londra, a adus noi informaţii cu privire la cea mai scumpă pictură din lume. Acesta a declarat, pentru Artnews, că pictura Salvator Mundi este etalată pe un yacht de lux deţinut de prinţul saudit Mohammed bin Salman.

Totuşi, în ceea ce priveşte autenticitatea picturii, mulţi experţi în artă au dubii cu privire la aşa ceva, unii dintre ei susţinând că nu a fost realizată de însuşi marele pictor italian Leonardo da Vinci, ci doar de unul dintre ucenicii săi.

Wall Street Journal a declarat, în primă instanţă, că tabloul a fost cumpărat de prinţul saudit Badr bin Abdullah, care a făcut achiziţia în numele prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed Bin Salman, cunoscut după iniţialele MBS.

O confirmare a acestui lucru n-a venit niciodată în mod categoric, din simplul motiv că „în apele din Orientul Mijlociu nimic nu e foarte clar”, după cum declară o sursă rămasă anonimă. Altă sursă susţine că Salvator Mundi a fost „luat în mijlocul nopţii cu avionul personal al lui MBS şi a fost relocat pe yacht-ul lui, Serene.” Şi va sta acolo până când va intra în posesia guvernului, care doreşte să îl transforme într-o „destinaţie” turistică.

Casa care rivalizează Versailles

Totuşi de ce stă pe un yacht o asemenea operă de artă, când ar putea foarte bine să fie expusă în cea mai costisitoare casă din lume, deţinută tot de prinţul moştenitor saudit? În 2015, miliardarul a cheltuit 300 de milioane de dolari pe un castel franţuzesc de 4.645 de metri pătraţi. Chateau Louis XIV respectă arhitectura castelelor din secolul al XVII-lea, cu toate că a fost construit între 2008 şi 2011 în Louveciennes, lângă Versailles.

Chateau Louis XIV, al prinţului Bin Salman, respectă arhitectura de acum câteva secole, după cum spuneam, însă beneficiază de o tehnologie de ultimă generaţie, totul, de la fântâni, sistemul audio şi video, lumini şi aerul condiţionat, fiind controlate prin iPhone.

Prinţul Bin Salman, care are o avere de cinci miliarde de dolari, a cheltuit 452 de milioane de lire sterline pe yachtul menţionat mai sus, după ce petrecuse o vacanţă în Franţa pe el şi l-a îndrăgit pe loc. După ce l-a achiziţionat, prinţul moştenitor a considerat că-i lipsesc nişte elemente de decor care să scoată în evidenţă noua sa achiziţie. Atunci a cumpărat Salvator Mundi cu 350 de milioane de lire sterline şi totul a prins contur.

foto - Shutterstock



Recente

shutterstock 1442475113 jpg
5 nicole kidman shutterstock 1038854833 jpg jpeg
3 zodii ai caror nativi isi gasesc scopul in viata pe 22 octombrie  Sursa foto shutterstock 2325199857 jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Eva Mendes  sursa   Shutterstock jpg
422084653 967484971406469 662969920043316211 n jpg
shutterstock 475653883 jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg
vedetă  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2353299337 jpg
Liam Diddy jpg
shutterstock 2464171741 jpg
Târgul Vrăjitoarelor OCC jpeg
V2 (1) png
P  Diddy  foto   Shutterstock jpg
Francesca Eastwood  foto   Shutterstock jpg