FOTO Povestea celui mai cunoscut brad de Crăciun din lume

1 shutterstock 166261268 jpg jpeg

Bradul de Crăciun de la Rockefeller Center din New York este celebru în întreaga lume. Cine nu a văzut scena din cel mai cunoscut film de Crăciun al tuturor timpurilor, „Singur acasă“, în care Kevin se pierde în New York şi se duce la cel mai mare brad din oraş să-şi pună o dorinţă? Pentru americani, arborele este un simbol din 1933.

An de an, ceremonia de aprindere a luminiţelor din bradul de Crăciun de la Rockefeller Center este un adevărat spectacol. Unii asistă pe viu, alţii doar la televizor şi pot doar să viseze că vor ajunge să-şi pună o dorinţă sub faimosul brad. 

Povestea lui începe în 1931, când angajaţii de la Rockefeller Center au decis să simtă cu-adevărat spiritul Crăciunului, chiar dacă întreaga ţară se afla în plină criză economică. Au strâns bani şi au cumpărat un brad de 6 metri, pe care l-au pus în faţa clădirii şi l-au împodobit. Au continuat şi în anul următor, iar în 1933, când criza s-a sfârşit, în brad au apărut şi celebrele luminiţe. De atunci, a devenit o tradiţie.

În 1942, ceremonia de iluminare a fost oprită din cauza reglementărilor din cel de-al Doilea Război Mondial. În loc de un brad uriaş, au fost împodobiţi trei copaci mai mici din piaţă, cu decoraţiuni în culoarea steagului SUA: roşu, alb, albastru. Iluminarea a fost reluată în 1945, la sfârşitul războiului. Din 1951, ceremonia de aprindere a beculeţelor a devenit un eveniment televizat. Această ceremonie are loc anual la finalul lui noiembrie sau începutul lui decembrie, iar anul acesta se va desfăşura pe 2 decembrie, însă fără public. Totuşi, va fi transmisă în direct la TV şi pe internet.

În mod tradiţional, arborele este donat de pepiniere din zonă către Rockefeller Center, care, la rândul său, îl donează pentru caritate în ianuarie. Erik Pauzé, grădinarul de la Rockefeller Center, este responsabil cu selectarea arborelui din 2009.

Bradul este de obicei tăiat la începutul lunii noiembrie şi ajunge la Rockefeller Plaza la mijlocul lunii noiembrie. Asta nu înseamnă încă că va fi decorat imediat. Acum începe procesul de toaletare, pentru a garanta aspectul perfect pe care îl cunoaştem cu toţii. Abia după aceea este decorat şi urmează ceremonia de aprindere a beculeţelor.

În 2007, organizatorii au făcut trecerea de la becurile clasice la LED-uri, ceea ce a redus consumul de electricitate cu 1.200 de kilowaţi pe zi. Lungimea totată a cablurilor cu beculeţe este de 8 kilometri, iar în vârf tronează o stea din cristale Swarovski, care cântăreşte aprope o tobă şi care a costat 1,5 milioane de dolari.

Celebrul copac atrage de obicei aproape 125 de milioane de vizitatori anual, dar lucrurile vor sta diferit anul acesta, cu siguranţă.

Copacii selectaţi pentru a fi expuşi la Rockefeller Center au o vârstă de aproximativ 90 de ani, sunt, de obicei, din specia molid şi au o înâlţime de 25-26 de metri. După ce e decorat, un arbore ajunge să cântărească 13 tone. În ianuarie, când bradul este sos din piaţă, este donat pentru caritate (cherestea, hârtie).

Dacă ajungi la New York în timpul Sărbătorilor de iarnă, este obligatoriu să faci o poză cu faimosul brad. De fapt, aceasta este cea mai populară fotografie de Crăciun din lume, în ultimii ani.

FOTO Shutterstock, ProfimediaRecente

Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg