FOTO: Ritualul dureros la care erau supuse în trecut chinezoaicele. Motivul este incredibil

1 shutterstock 257035417 jpg jpeg

În diverse colţuri ale lumii, idealurile de frumuseţe pot fi diferite şi surprinzătoare faţă de cele acceptate de populaţia generală. Unele dintre ele implică mutilare şi, din fericire, în zilele noastre sunt interzise.

China este una dintre ţările în care întâlnim una dintre cele mai barbare practici la care au fost supuse femeile: legarea picioarelor sau picioarele lotus. Din fericire, este vorba despre o practică din trecut. Ritualul barbar a debutat în perioada dinastiei Song, între anii 960-1279 d.Hr. Se crede că totul a început de la o dansatoare de care Li Yu, regele Chinei între anii 961-976, s-a îndrăgostit. Fata îşi legase picioarele pentru ca acestea să semene cu Luna Nouă.

Iniţierea în acest ritual începea de pe la cinci – şapte ani, uneori chiar şi mai devreme, la trei ani, când oasele erau mai flexibile.

Ce presupunea mutilarea

Fetiţele supuse acestui obicei urmau etape precise pentru a se obţine aşa-numitele picioare lotus. Se începea cu o baie caldă la picioare, în loc de apă fiind folosit un amestec de plante şi sânge de animale. Mama fetiţei îi masa picioarele, îi tăia unghiile, după care îi rupea cele patru degete mici şi le lega de talpă cu o bucată de material textil. După câteva zile, bandajul era desfăcut, fiind legat la loc, mai strâns ca prima dată. Fetiţa era obligată apoi să meargă cât mai mult, purtând pantofi speciali, pentru ca degetele rupte să fie bine presate. Picioarele nu se mai dezvoltau, iar fetele rămâneau cu un handicap fizic, fiind dependente de bărbaţii lor. 

Obicei asociat cu frumuseţea şi senzualitatea

Timp de secole, legarea picioarelor a fost considerat un criteriu de frumuseţe. În plus, femeile cu acest handicap aveau şanse mai mari să se mărite cu bărbaţi bogaţi, care erau capabili să le întreţină. De obicei, recurgeau la această practică familiile în care existau speranţe că îşi pot mărita fiica sau fiicele cu bărbaţi cu stare. Femeile care aveau astfel de picioare erau considerate mai atrăgătoare şi mai senzuale.

Desfiinţarea sistemului imperial (1912) şi venirea la putere a republicanilor a adus şi primele măsuri de eradicare a acestui obicei. Practica va fi interzisă definitiv în 1949, odată cu instaurarea comunismului.

Foto: ShutterstockRecente

Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg