Gestul neobişnuit pe care Alexandru Ioan Cuza i l-a cerut soţiei sale, Elena. Are legătură cu amanta lui

1 36229 xl jpg jpeg

Se ştie că, dincolo de realizările sale pe plan politic, Alexandru Ioan Cuza a fost şi un mare iubitor de femei. Este de notorietate relaţia extraconjugală pe care a avut-o cu Maria Obrenovici, care i-a dăruit doi băieţi.

Se spune că Alexandru Ioan Cuza şi-a iubit mai mult amanta decât soţia, Elena Cuza, cunoscută pentru numeroasele acţiuni caritabile. Elena Cuza a fost fiica postelnicului Iordache Rosetti şi a soţiei sale, Catinca, Elena Rosetti, viitoarea soţie a lui Alexandru Ioan Cuza, s-a născut la 17 iunie 1825. Şi-a petrecut copilăria la Soleşti, Vaslui, la moşia părinţilor ei, alături de cei trei fraţi. A avut parte de educaţie aleasă, învăţând timpuriu limbile franceză şi germană. La vârsta de 15 ani s-a mutat la Iaşi, unde a intrat în mediile frecventate de înalta societate.

Pe Alexandru Ioan Cuza, de care s-a îndrăgostit la prima vedere, l-a cunoscut în 1844. Cei doi şi-au unit destinele chiar în acelaşi an, pe 30 aprilie, stabilindu-se în casa părinţilor lui, la Galaţi.

Gestul nobil al Elenei Cuza

Alexandru Ioan Cuza a avut o legătură amoroasă durabilă cu Maria Obrenovici, fiica cea mai mare a boierului antiunionist Costin Catargi, văduva lui Efrem Obrenovici şi mama lui Milan, viitorul rege al Serbiei.

Aflată în exil la Paris, Elena Cuza a aflat de legătura lor şi i-a cerut soţului ei să pună capăt relaţiei. Acesta nu a ascultat însă de sugestia ei, continuându-şi nestingherit relaţia cu amanta.

Maria Obrenovici i-a dăruit lui Cuza doi băieţi, pe Alexandru şi Dimitrie. Mai mult de atât, Cuza i-a cerut soţiei sale să îi adopte pe copiii pe care el îi avea cu Maria. Elena s-a gândit atunci la divorţ şi a plecat o perioadă la Paris. Revenită în ţară, ea a acceptat să îi adopte, dedicându-se creşterii celor doi.  

Chiar şi după ce a fost nevoit să abdice şi să plece în exil, Cuza a continuat să se vadă cu amanta sa. Cea care i-a fost însă alături până în ultima clipă a fost soţia sa, care a continuat să aibă grijă şi de cei doi copii.Recente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg