Metode de relaxare în funcţie de zodie

1 68277 original jpg jpeg

Toate semnele zodiacale au caracteristici mai mult sau mai puţin plăcute şi fiecare reacţionează diferit, atunci când vine vorba de stres. Capricioasă sau nu, cu noul zodiac vei putea afla care sunt acele mici secrete care-ţi uşurează viaţă şi-ţi readuc zâmbetul! Eşti pregătită?

BERBEC

Berbecul rezistă destul de bine la tensiuni. Fiind hiperenergic,curajos şi optimist,nu oboseşte şi nu se teme de dificultăţi. Aleargă după provocări şi este mai eficient când evoluează sub presiune. Se poate spune că stresul este hrana acestor nativi.Cum reacţionează la stres:În condiţii frustrante,nativul berbec poate avea accese de furie sau violenţă. Acestea îi cauzează de cele mai multe ori migrene,sinuzite,dureri de dinţi,inflamaţii sau infecţii,eventual hipertensiune sau accidente vasculare.Cum se relaxează:Alcoolul,tutunul şi cafeaua nu-i priesc,ci îi accentuează dezechilibrul energetic. Pe de altă parte,sportul,gimnastica şi participarea la orice fel de concursuri sau competiţii au un efect pozitiv asupra lui.TAUR

Destul de echilibrat,calm şi prevăzător,Taurul se enervează greu şi reuşeşte să ocolească de departe situaţiile stresante. Fiind un semn al posesiunilor şi al certitudinilor,două lucruri îl supără:privarea şi schimbările neprevăzute. Suporta greu perioadele de lipsuri materiale.

Face de obicei o fixaţie pe drama lui şi se închide în sine sau le repetă obsesiv celor apropiţi problemele care îl macină.

Achiziţionarea unui obiect pe care şi-l doreşte mult îi risipeşte temerile. La fel,o iesire în parc sau la iarbă verde. Femeia taur răspunde bine la terapia cu uleiuri aromate,iar bărbatul la muzică.

Gemenii au nevoie de stimuli şi răspund bine la provocări,dar pe termen scurt. Un efort intelectual de lungă durată aduce riscul surmenajului. Fizic,sunt in continua miscare. Inclusiv în plan socio-afectiv,sunt născuţi să fie liberi,iar relaţiile sufocante şi singurătatea sunt un chin pentru ei.

Se foiesc,îşi rod unghiile,fumează peste măsură. Devin nerăbdători,rebeli,uşor iritabili,nesinceri,inconstanţi. Lasă totul baltă fără avertisment şi fără să le pese de consecinţe.

E bine să-şi acorde scurte pauze "tehnice". Le sunt de folos un somn zdravăn,o plimbare cu bicicleta,o partidă de ping-pong,o întâlnire cu prietenii,suplimentele de magneziu şi lecitina.

E hipersensibil. Orice agresivitate exterioară,orice invadare a spaţiului personal,orice conflict,orice dezacord sentimental este resimţit la nivel maxim,îl consumă,se transformă în dramă. Capricios,discret şi foarte subiectiv,e greu de prevăzut ce anume îl stresează şi în ce măsură.

Nu se exteriorizează,nu luptă deschis,rar spune ce-l macină. Devine deprimat,moale şi pesimist. Nu mai mănâncă sau,dimpotrivă,se îndoapă nervos. Uneori se poate refugia in alcool.

Prin pictură,broderie,bricolaj sau cu ajutorul unui jurnal intim,în care scrie tot ceea ce îi este greu să spună cu voce tare,prin lectură. Sprijinul familiei este esenţial.

Eşecul este cel mai cumplit coşmar al lui,îl doboară psihic. Pentru el contează cel mai mult reputaţia. Este o fire mândră şi dominantă,suferă când nu este apreciat,respectat şi ascultat.

Cu furii,crize de nervi,temeri,angoase,obsesii. Dar se mobilizează rapid,concentrându-se numai asupra obiectivului. Atacă frontal,agresiv,dar cinstit.

Îl susţin încrederea apropiaţilor,dar şi filmele,spectacolele sau o carte bună;îmbunătăţirea imaginii prin îngrijiri cosmetice,masaj,croitor,jogging,fitness,aerobic;achiziţionarea unui obiect de artă sau de lux ori o vacanţă prelungită.

Fecioara este un spirit complex,exigent şi responsabil,cu un temperament nervos. O persoană care se stresează destul de uşor. Îşi face griji pentru orice nimic. Nu rezistă bine nici fizic,nici psihic la eforturile intense şi de durată.

:Dezvoltă nelinişti,inhibiţii,mici depresii,fobii şi manii. Are stări de epuizare,probleme intestinale,migrene,crize biliare.

Nu se încarcă cu mai mult decat poate duce. Timpul pierdut cu mărunţişuri şi reproşuri ar trebui înlocuit de pauzele recuperatoare. Ceaiurile de plante,laptele cald cu miere,băile cu săruri,lucrul de mână,puzzle,florile şi animalele au un efect calmant.

Decepţiile sentimentale,necazurile partenerului,neînţelegerile cu colaboratorii,răceala colegilor sau ostilitatea şefilor o consumă înfiorător. Deoarece singurătatea e inacceptabilă,are tendinţa de a acceptă compromisuri care în timp ajung să o apese.

Dacă starea de dezechilibru se prelungeşte,balanţa se adumbreşte,se ofileşte şi sfârşeşte prin a se îmbolnăvi.

Un anturaj plăcut şi vesel,dansul,tenisul,o lectură bună şi mai ales atenţiile şi încurajările partenerului sunt nepreţuite. La fel,un fard bun,o rochie nouă sau un tuns proaspăt pot face minuni.

Caută încordarea,dar frământările lui sunt profunde,complicate şi mai durabile decât ale Berbecului. Stresul e la el un dat cotidian,ce atinge cote alarmante doar când:adulmecă primejdia planând asupra celor dragi,intră în febra bănuielilor sau când luptă pentru o miză mare,atunci când e umilit,trădat sau îi e înfrântă voinţa.

. Devine frustrat,angoasat,închis,sarcastic,pesimist. Nu are linişte până nu obţine ce vrea. Are puseuri autodistructive:nu doarme,nu mănâncă,se expune pericolelor,bea. Femeile au tulburări de ciclu.

Refuză sfaturile,dar îi fac bine dragostea şi încrederea,exerciţiile de relaxare,o plimbare prin frig,ploaie sau furtună,duşurile scoţiene şi şedinţele de psihanaliză.

Încrezator şi de un optimism inconştient,Săgetatorul e,de regulă ferit de stres. Trăieşte cu speraţa că totul va sfârşi în favoarea sa. Freamătă în faţa unor proiecte grandioase,se înflăcărează pentru o idee,face eforturi pentru a apărea cât mai bine în societate,se enervează când este constrâns.

Se exteriorizează,se ambalează,se înfurie,se revoltă,se descarcă şi se calmează. Spune ce gândeşte într-o manieră directă,lipsită de tact. Când nu biruie,evadează spre alte zări.

Prin întâlniri vesele cu amicii,excursii în aer liber,călătorii îndepărtate,o masă bună şi un somn sănătos. Compania animalelor îi risipeşte tensiunile. Şi şofatul îl poate relaxa.

CAPRICORN

Capricornul caută să preîntâmpine stresul prin prudenţă,disciplină şi diplomaţie. Orgolios,suportă greu jignirile şi desconsiderarea. Se consumă mult pentru carieră. Cea mai mare spaimă e să nu piardă controlul,inclusiv în viaţa intimă.

:Îţi ascunde cât poate de mult slăbiciunile şi emoţiile. Un plus de sobrietate,de tăcere sau de melancolie ar fi,poate,un semn. Nevoia de singurătate,de izolare este un indiciu sigur.

Îl remontează liniştea,aerul curat,muntele şi pădurile,muzica clasică,băile calde,sucurile naturale,suplimentele cu vitamine şi minerale,serviciile unui masseur,grădinăritul. Preocupările mentale abstracte (meditaţia,filozofia,metafizica) îl echilibrează interior.

Este maestrul reacţiilor paradoxale şi poate să se comporte diferit în situaţii identice. E un optimist energic şi idealist,care iubeşte schimbările,noul,experimentele,provocările. Nu suportă ca cineva să atenteze la independenţa lui,să fie contrazis,să i se dicteze ce să facă şi,mai ales,ce nu.

:Devine neliniştit,iritabil,încăpăţânat,rebel,nu pregetă să facă schimbări radicale atunci când situaţia incomodă persistă. Schimbă slujba,divorţează.

Evită să se implice în rezolvarea problemelor altora şi reduce excitantele (cafea,alcool,tutun). Îi fac bine remediile naturiste sau neconvenţionale (extracte de plante,acupunctura,cromoterapia),dar şi suplimentele de magneziu.

Peştii ascund o mare vulnerabilitate. Se tulbură când au probleme emoţionale. Dezamăgirile sentimentale,grijile legate de familie şi prieteni îi afectează profund. Dezordonaţi şi fantezişti,întâmpină mari dificultăţi în perioadele de presiune şi aglomerare.

:Devin confuzi,obosiţi şi dezorientaţi,se frământă,se sustrag realităţii neplăcute apelând la calmante,somnifere,alcool.

:Un anturaj tonic şi constructiv,sfatul unui prieten lucid şi pragmatic le întăreşte moralul. Agenda de lucru îi ajută să se organizeze. Remediile homeopatice,reflexoterapia,aromoterapia,hidromasajul îi susţin.Recente

Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg