Iată ce semnifică pietrele preţioase pentru fiecare lună

1 66192 original jpg jpeg

Din cele mai vechi timpuri, pietrele preţioase au fost evaluate pentru frumuseţea şi raritatea lor. Indienii şi babilonienii credeau că anumite pietre aveau puteri cosmologice ciudate, dar şi minunate. Primii care au asimilat şi desluşit sensul pietrelor au fost asirienii încă din 1400 î.Hr.

Atât în Vechiul şi Noul Testament al Bibliei,pietrele preţioase au o menţiune importantă. În Exod,pieptarul preotului evreu conţinea 12 pietre în patru rânduri de câte trei pentru a reprezenta cele 12 triburi ale lui Israel. La sfârşitul Bibliei,în Apocalipsă,Ioan descrie 12 pietre preţioase şi frumoase,care au fost stabilite în baza Noului Ierusalim.

În timpul primului secol,Flavius Josephus a conectat pietre preţioase specifice semnelor zodiacale. Purtarea pietrei în fiecare lună ar asigura accesul la vindecare sau puteri magice. Cei care ar putea permite astfel de lux aveau colectate toate cele 12 pietre,astfel că au fost abilitate şi protejate în mod corespunzător pe tot parcursul anului. 

Mai târziu,comercianţii de bijuterii evrei din Polonia sau bijutierii din Germania au creat primele liste cu pietrele preţioase asociate cu zodiacul,care au fost popularizate rapid în poezii. Calităţile specifice au fost atribuite la pietre,aşa cum au fost compensate cu lunile anului.

O listă modernă a fost creată în 1912 de către Asociaţia Naţională a bijutierilor şi actualizată în 1952. În 2002,Tanzanite a fost adăugat la lista pentru luna decembrie.

Iată care piatră se potriveşte lunii tale de naştere şi descoperă beneficiile sale legendare:

Ianuarie-Granatul se găseşte în orice culoare,cu excepţia albastrului. Cu această piatră s-ar putea împiedica coşmarurile,muşcăturile de şarpe şi poate oferi îndrumarea direcţională în întuneric. Purtătorii acestei luni pot vedea o creştere a imaginii de sine,va alimenta şi nivelul de energie,iar oamenii se simt mai calmi. Credinţa,dragostea şi perseverenţa sunt atributele sale.

Februarie  -Purple Ametist vorbeşte de pace,cumpătare,linişte şi drepturi de autor. Purtarea acestei pietre te-ar putea proteja de efectele de ebrietate. Papa poartă întotdeauna un inel ametist.

Martie-Acvamarin şi hematitul sunt asociate cu o sănătate bună,tinereţe,iubire şi speranţă. Purtarea acestei bijuterii poate trezi iubirea conjugală,construirea curajului şi creşterea fericirii.

Aprilie- Diamantul în mai multe culori,împărtăşesc aceeaşi asociere cu iubirea veşnică şi invincibilitatea. A fost odată crezut că acestea ar putea îndepărta nebunia.

Mai –Smaraldul verde vorbeşte de sănătate,credinţă,fertilitate şi îmbunătăţirea vederii.

Iunie –Frumuseţea perlelor sugerează relaţii de castitate,modestie şi căsătorie stabilă. Aceste pietre sunt disponibile în negru sofisticat,gri şi ciocolatiu,iar familiaritatea prin culorile alb şi crem.

Iulie-Rubinele roşii sunt simboluri de armonie şi pace. Frumuseţea lor vorbeşte despre putere şi nobleţe de caracter. Purtătorii pot atrage atât noroc,cât şi prieteni buni.

August –Peridot verde are propria strălucire fermecătoare. Tradiţia spune că este capabil să alunge răul cu succes,vrăjile şi depresia,dacă porţi această piatră preţioasă.

Septembrie-Safirele sunt disponibile într-o varietate de culori delicate,în plus faţă de mai multe nuanţe comune de albastru. Ele vorbesc de demnitate,loialitate,seninătate,credinţă,puritate şi înţelepciune.

Octombrie-Opalul şi turmalina reprezintă speranţă,creativitate şi inocenţă. Acestea te protejează de invidie şi de energiile negative din jurul tău.

Noiembrie-Topaz galben şi citrinul sunt asociate cu putere şi vindecare,atât pentru corp,cît şi pentru mintea. Acestea oferă protecţie pentru călătorii şi sprijină o bună sănătate mintală. 

Decembrie-Turcoaz,topaz albastru şi tanzanite reprezintă o viaţă fericită,care este umplută cu noroc. Durerile de cap pot fi ameliorate sau prevenite. Practicienii antici credeau că turcoazul şi-a schimbat culoarea atunci când purtătorul era bolnav sau se afla în pericol.Recente

Kourtney Kardashian însărcinată Instagram jpg
Jennifer Lopez jpeg
Shania Twain la aproape 60 de ani jpg
caine jpg
parola jpg
palpitatii jpg
Joan Collins foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
actor pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Hedy Lamar foto  Crossroads (1942) jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Rihanna foto  Instagram jpg
Coperta Click! pentru femei Nr 11 2024 jpg
Jennifer Garner jpg
Hannah Dodd foto  Shutterstock jpg
Sarah Jessica Parker jpg
Jessica Alba foto  Shutterstock jpg
Jessica Biel jpg
Sarah Wayne Callies foto  Shutterstock jpg
ten frumos jpg