Kailasa, templul impresionant din India. A fost sculptat într-un singur bloc de piatră

1 shutterstock 551233720 jpg jpeg

Una dintre cele mai interesante construcţii din lume este templul Kailasa din Maharashtra, India. Această structură numită „culmea arhitecturii subterane hinduse” are şi o legendă legată de motivul construirii ei.

Templul Kailasa din India este considerat cea mai mare structură monolitică realizată dintr-o singură piatră. A fost dedicat zeului hindus Shiva, al cărui cult este unul dintre cele mai vechi din istoria spirituală a Indiei. Se crede că se dorea a fi o copie a muntelui Kailash.

Există o legendă conform căreia totul a pornit de la boala fără leac a unui rege şi de la încercarea soţiei sale de a-l salva. Regina a promis că va construi un templu lui Shiva dacă divinitatea va da curs rugăciunilor sale. Timpul trecea şi nimeni nu mai credea că este posibil ca, în mai puţin de o săptămână, cât mai rămăsese până la termenul final, cineva să poată termina templul. Un arhitect pe nume Kokasa a găsit soluţia şi a reuşit construirea templului, la timp, aşa cum a promis regina, sculptând un munte de sus în jos. Graţie lui, regele a fost salvat, susţine legenda.

De ce este special

Templul Kailasa  a fost construit în anii 757 şi 783 d.Hr., dintr-un singur bloc de piatră.  Muncitorii au excavat 200.000 de tone de rocă (potrivit altor surse, 400.000) dintr-o stâncă vulcanică de pe dealurile Charanandri din Ellora.

Ceea ce este atât de special la această structură este modul de construire: de sus în jos şi nu se ştie prin ce modalitate au reuşit oamenii timpurilor trecute, cu tehnologia de care dispuneau atunci, să sculpteze în piatră această minune arhitectonică. Cu siguranţă, a fost nevoie de mai mult decât ciocanele şi dălţile de care dispuneau.

Templul are înălţimea de 33 de metri, lungimea de 45 de metri şi lăţimea de 30 de metri.Recente

Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg