Misteriosul lac roz. Unde se află şi de ce ar avea această culoare atipică

1 lacul hillier jpg jpeg

Ştim de la şcoală că apa naturală nu are culoare şi nici miros. Dar natura are misterele ei şi nu este ceva neobişnuit să întâlnim, de pildă, lacuri diferite de cele pe care le ştim, elementul care le scoate din anonimat fiind culoarea. Ştiai că în lume există câteva lacuri roz?

Există mai mulţi factori care influenţează nuanţa apei lacurilor, mărilor şi a oceanelor. De exemplu, în cazul mărilor, culoarea este consecinţa absorbţiei şi reflectării diferenţiate a radiaţiilor spectrului luminii naturale în masa de apă marină. Adâncimea maximă de pătrundere şi persistenţă în apa mării o au radiaţiile din spectrul natural cu lungime mică de unde (0,43-0,53 microni), care corespund culorilor violet-albastru-verzui. Aceste nuanţe sunt prezente, în general şi la lacuri. Totuşi, multe dintre lacurile din diverse locuri din lume se remarcă prin coloritul lor. În cele mai multe cazuri, culorile lor sunt puse pe seama unor condiţii geologice.  

Lacul roz, un peisaj interesant

În lume există câteva lacuri roz. Unul dintre cele mai interesante dintre este se află pe coasta de vest a Australiei şi se numeşte Hillier. Apele sale oferă un peisaj impresionant, de un roz plăcut, nuanţă care reprezintă un adevărat mister pentru oamenii de ştiinţă. A fost descoperit în 1802, iar de atunci nu şi-a pierdut din intensitatea culorii. Lacul Hillier a fost menţionat prima dată în lucrările exploratorului Matthew Flinders, cartograf şi navigator renumit al timpurilor sale. Lacul Hillier se află în mijlocul unei păduri de eucalipt, are lungimea de 600 de metri şi este delimitat prin câteva dune de nisip alb de restul peisajului.

Există multe ipoteze care explică nuanţa lacului. Se crede că această culoare neobişnuită ar proveni de la o algă verde prezentă în mlaştinile de aici, Dunaliela Salina, şi de la bacteriile care se dezvoltă în mediul sărat. Una dintre aceste bacterii ( Salinibacter ruber) ar fi responsabilă pentru peste 33% din culoarea roz.

Lacul Hillier este o importantă atracţie turistică, numeroşi oameni ajung aici să vadă această minune a naturii.Recente

familie jpg
Eddie Murphy foto  Instagram jpg
Ce l a ajutat pe Pierce Brosnan sa depaseasca pierderea primei sotii Sursa foto shutterstock 1093386590 jpg
De la debutul în seriale precum "Karaoğlan" și "Kampüsistan", până la primul său lungmetraj "Tunes from Spinach" în 2005, Urgancıoğlu a captivat publicul cu abilitățile sale actoricești remarcabile
Harry Potter jpg
Al Di Meola foto  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
Kanye West foto  Shutterstock jpg
aroganta jpg
WhatsApp Image 2023 09 22 at 15 24 02 jpeg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
caine jpg
Jennifer Aniston jpg
Jennifer Lopez foto  Instagram jpg
magneziu jpg
Lady Gaga foto  Shutterstock jpg
Zodii cu ghinion Sursa foto shutterstock 2218817583 jpg
Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg