Motive pentru care România este o ţară specială. Recorduri impresionante, invenţii care ne fac viaţa mai uşoară şi animale deosebite

1 shutterstock 1497499598 jpg jpeg

Potenţialul turistic al României este uriaş. Arcul Carpatic, Dunărea, Marea Neagră sunt doar o parte dintre atracţiile de care suntem mândri. Iată şi alte motive pentru care „ţara noastră-i o comoară‟!

România este una dintre cele mai interesante şi primitoare ţări din lume. Ne mândrim cu zonele de relief bogate şi cu rezervaţii naturale, cu oraşele frumoase, cu inventatorii care au revoluţionat ştiinţa, cu istorie bogată, dar şi cu obiective turistice pe mulţi turişti din toate colţurile lumii îşi doresc să le vadă. Există multe motive care ne determină să fim mândri de ţara noastră şi care scriu povestea neamului nostru. Iată o mică parte dintre ele! 

Descoperiri şi invenţii

Dacă eşti consumator de cafea, există şanse mari să fi auzit de Illy, celebra cafea. Ceea ce mulţi oameni nu ştiu este că iubitul brand şi aparatul modern de cafea au luat naştere datorită unui român. Francesco Illy s-a născut la Timişoara, în anul 1892. Acesta a plecat să studieze la Viena, iar mai apoi s-a stabilit în Italia, loc în care şi-a deschis în cele din urmă prima companie de cafea, Ily Caffe. În anul 1933, Illy a inventat primul aparat automat de făcut cafea, înlocuind apa fierbinte sub presiune cu abur. De asemenea, pe lângă aparatul de făcut cafea, ne putem mândri şi cu alte invenţii, precum: stiloul, vaccinul antiholeric, avionul cu reacţie, injecţia cu insulină şi multe altele.

Animale deosebite

Cu o greutate maximă de aproape 1000 kg, zimbrul este cel mai mare mamifer terestru din Europa. De-a lungul timpului, zimbrul a fost vânat aproape până la dispariţie, însă în România încă mai există acest exemplar, mai rar decât rinocerul negru. În România, există aproximativ 140 de zimbri sălbatici, pe care îi poţi vedea în locuri precum: Parcul Natural Vânători Neamţ, Munţii Ţarcu sau în Munţii Făgăraş. De asemenea, ţara noastră se poate mândri cu cel mai mare număr de urşi bruni din Europa.

Cel mai bun Internet

Ştim cu toţii că în vacanţa din străinătate, calitatea slabă a Internetului ne dă mereu bătăi de cap. La acest capitol, România nu îşi face griji, deoarece, potrivit Open Signal, se află pe al patrulea loc în topul ţărilor cu cele mai bune conexiuni 4G. De pildă, utilizatorii de Internet se pot bucura de o viteză medie a Internetului de 35,61 Mbps, comparativ cu doar 21,16 Mbps din Marea Britanie. Potrivit Institutului Naţional de Statistică (INS) opt din zece locuinţe din România au acces la reţeaua de Internet.

Cel mai spectaculos traseu din Europa

Dacă îţi place să admiri peisaje superbe, în timp ce te afli la volan, probabil trebuie să ajungi pe Transfăgărăşan. Acest traseu este cunoscut în întreaga lume, drept cel mai spectaculos şi mai bun traseu din lume, un titlu acordat de gazda Top Gear, Jeremy Clarkson. Traseul oferă peisaje spectaculoase de admirat cu Munţii Făgăraş şi cu serpentine, care au fost pozate de mulţi fotografi cunoscuţi. Cu siguranţă merită să ajungi în acest loc, cel puţin o dată în viaţă!

Români competitivi

Românii sunt foarte inventivi, dar şi competitivi, recordurile lor fiind demne de Cartea Recordurilor. Ştiai că România este responsabilă pentru cel mai lung cârnat din lume? De asemenea, românii au ajuns în Cartea Recodurilor şi pentru: cea mai lungă scrisoare din lume adresată lui Moş Crăciun (de peste 400 metri lungime şi 37 metri lăţime), pentru cea mai mare cunună de ceapă din lume (de o lungime totală de peste 4.500 metri şi de o greutate de circa 5 tone), pentru cea mai mare horă din lume (peste 10.000 de oameni), dar şi pentru cea mai mare colivă din lume (de circa 5 tone).

Sursă foto: Shutterstock