Motivul pentru care în majoritatea filmelor de groază apar copii. De ce ne inspiră teamă?

1 shutterstock 220726792 jpg jpeg

Filmele horror se concentrează întotdeauna asupra unor personaje negative, care inspiră teamă. De cele mai multe ori, în rolul acestor personaje sunt aleşi copii. De ce se întâmplă asta?

Pare un lucru aflat în contradicţie - copiii sunt fiinţe gingaşe, care inspiră orice altceva numai teamă nu. Însă în filmele de groază, în general, copiii sunt descrişi precum entităţi supranaturale sau posedate, iar întreaga acţiune a filmului se concentrează asupra lor. „Night of the Living Dead‟, „The Exorcist‟, „The Omen‟, „The Shining‟ sunt doar câteva dintre filmele de groază în care copiii impresionează cinefilii. Se pare că există câteva explicaţii specifice, pentru care producătorii îi includ în astfel de producţii.

Tananarive Due, cunoscută drept unul dintre cei mai buni critici de filme de groază, a fost întrebată de ce sunt atât de atrăgătoare filmele de groază cu copii. Ea a răspuns că această tehnică este folosită tocmai pentru că este contradicţie cu purtitatea copiilor.

De cele mai multe ori, filmele se concentrează pe un copil sau pe mai mulţi copii, care se confruntă cu ceva rău. Prezenţa copiilor reprezintă o tehnică folosită în multe bătălii dintre binele şi răul din poveştile şi filmele de astăzi. Această tehnică este eficientă, deoarece interacţiunea copiilor cu răul evidenţiează ideea inocenţei pierdute, la care orice spectator se poate raporta, din propria experienţă. Astfel încât, nevinovăţia pierdută a copiilor impresionează pe fiecare în parte şi poate fi un lucru înfricoşător de urmărit pe ecran, în special dacă copiii sunt incluşi în acţiuni înfricoşătoare.

Indiferent de concluzia scenariului, este un lucru deosebit pentru spectatori să vadă aşa ceva pe ecran. Asta pentru că acţiunea declanşează ceva profund personal pentru public. Dacă publicul va privi doar întâmplări plăcute, probabil nu va mai fi la fel de impresionat de filmul de groază. Indiferent de modul în care sunt descrişi în acţiune, copiii sunt înfricoşători din cauza naturii lor inocente. A vedea copii pierzându-şi inocenţa este înspăimântător şi convingător pentru public.

Sursă foto: ShutterstockRecente

pahare   shutterstock 2155428393 jpg
Bradley Cooper si Lea jpeg
Nunta jpg
Beyonce jpg
Superman   Dean Cain png
miss universe australia jpg
jaclyn smith actrita jpg
Sunete jpg
Kim Kardashian jpg
pretentios   shutterstock 2153636113 jpg
Untold jpg
Elena Ghica Dora d'Istria 4 jpeg
Competitie jpg
Longevitate jpg
Quokka   animal jpg
Facebook jpg
elvis jpg
Suzanne Somers 2 shutterstock 537518347 jpg
muzica   chitara   guitars gcfe5d960e 1280 jpg
Zishe Breitbart jpeg