Oraş din România, recomandat de un cotidian britanic pentru a fi vizitat în 2021

1 shutterstock 1025532691 jpg jpeg

Cu toate că pandemia a impus restricţii de călătorie în 2020, anul acesta există speranţe de voiaj. Ziarul britanic „The Independent” recomandă nouă oraşe alternative din Europa pentru a fi vizitate în 2021, iar printre ele se află şi unul din ţara noastră.

Printre recomandările de călătorie pentru 2021, „The Independent” a inclus: Jerez de la Frontera (Spania), Rijeka (Croaţia), Wroclaw (Polonia), Sete (Franţa), Lahti (Finlanda), Cork (Irlanda), D üsseldorf (Germania) şi Braga (Portugalia), informează mediafax.ro.

Timişoara, printre recomandările de călătorii

Un alt oraş pe care echipa de la „The Independent” l-a inclus în topul călătoriilor este Timişoara. Aflată în Câmpia de Vest a României, Timişoara a fost capitala provinciei istorice numite Banat. Recomandată pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, localitatea de pe Bega oferă turiştilor posibilitatea de a vizita şi admira, printre altele, numeroasele clădiri istorice, pieţele centrale şi cartierele străvechi. Aici se află şi Catedrala Mitropolitană Ortodoxă, una dintre cele mai mari biserici din România. Potrivit timisoara-info.ro, „catedrala impresionează atât prin stilul şi masivitatea ei, prin cele 11 turle, acoperite cu ceramică smălţuită, multicoloră, cât şi prin armonia clopotelor”.

Centrul cultural, administrativ şi politic al întregului oraş este considerat Cartierul Cetate. În urmă cu cel puţin opt secole în urmă, aici a apărut nucleul de la care a pornit dezvoltarea Timişoarei.

Un obiectiv important este şi Canalul Bega, care a reprezentat principala cale de transport a mărfurilor din Banat până în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Din august 2018 pe Bega se efectuează transport public de călători, cu vaporaşe care circulă în sezonul cald, după un program prestabilit, între Centrala Hidroelectrică şi Podul Modos (Freidorf).Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg