Peste 1500 de spectatori în primul weekend de Undercloud

3 undercloud2019 web jpg jpeg

Vineri, 23 august, a început cea de-a 12-a ediţie a Undercloud – Festival de Teatru Independent de Orice. Astfel, peste 1500 de bucureşteni au ales să-şi petreacă weekendul alături de artişti independenţi la spectacolele Undercloud12.

Festivalul continuă până vineri, 30 august, la Muzeul Ţăranului Român, iar spectatorii au şansa de a vedea teatru contemporan, performance-uri, spectacole de dans, spectacole unu la unu, de a urca pe scena de poezie alături de actorii preferaţi şi de a cânta la un concert marca Moonlight Breakfast, sub cerul liber.

Ediţia Undercloud din acest an se desfăşoară într-un context cultural şi artistic tot mai dificil, în care sprijinul instituţiilor culturale de stat este diminuat considerabil sau chiar absent. Cu toate acestea, spectacolele de teatru independent se bucură de reprezentaţii sold-out iar festivalul merge înainte: 18 spectacole concurează pentru: Premiul Undercloud, Cel mai bun spectacol, Cea mai bună regie, Cea mai bună actriţă, Cel mai bun actor, Cel mai bun scenograf şi Premiul de Excelenţă.

juriu undercloud jpg jpeg

#UNDERCLOUD12 continuă azi cu Dust (regie: Ana Crăciun-Lambru), un one woman performance despre sacrificiul oricărui emigrant plecat în căutarea unei vieţi mai bune. Despre  depresie şi lupta împotriva ei vorbeşte Cristina Drăghici în Rollercoaster, despre bani şi timp vorbeşte Radu Popescu în Cadran Plus Plus. Trilogia ecceHOMO, semnată de Paul Cimpoieru continua luni, 26 august cu Homo Love şi marţi, 27 august cu Homo Americanus în spaţiul Qreator by IQOS.

undercloud 6 jpg jpeg

Teatrul şi cinemaul se întâlnesc pe scenă în Persona, povestea lui Ingmar Bergman, prima piesă scrisă de Pascal Bruckner pentru Griviţa 53, Cu ce vă servesc? îl are ca sursă de inspiraţie pe dramaturgul Eugene Ionesco, iar spectacolul An Tan Tina este o adaptare liberă pornind de la cartea Anei Blandiana, ”Fals tratat de manipulare”.

undercloud1 jpg jpeg

Pe Marian Râlea şi Dana Rogoz îi puteţi vedea în Proof, spectacolul regizat de Andrei şi Andreea Grosu la unteatru, pe Maria Obretin în Cadran plus plus iar pe Maia Morgenstern în Cu ce vă servesc?.

Mai multe detalii despre spectacolele #UNDERCLOUD12 şi programul festivalului se găsesc pe www.undercloud.ro, pe facebook.com/undercloudfestival şi instagram.com/undercloudfestival.

Biletele sunt în vânzare pe mystage.ro şi pe Eventbook sau pot fi achiziţionate direct de la Casa de Bilete a festivalului (Strada Monetăriei, nr. 3). Spectatorii beneficiază de campania 1+1 VIAŢA FĂRĂ CASH, susţinută de Raiffeisen Bank: la 1 bilet cumpărat cu un card Raiffeisen Bank de la Casa de Bilete, al doilea bilet la acelaşi spectacol este oferit cadou.



Recente

Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg