Povestea bărbatului care a trăit 18 ani într-un aeroport. Cum a ajuns în această situaţie?

3 shutterstock 187521356 jpg jpeg

Dacă ai văzut filmul „Terminalul”, cu Tom Hanks în rolul principal, este bine să ştii că povestea prezentată se bazează pe un caz real, cel al unui bărbat care a rămas blocat într-un aeroport timp de 18 ani.

Adevărata poveste îl are ca protagonist pe Mehran Karimi Nasseri, cunoscut opiniei publice şi ca Alfred Mehran. Bărbatul, un refugiat iranian, a trăit în Terminalul Unu al aeroportului francez Charles de Gaulle din august 1988 până în 2006. Iată cum s-a ajuns aici!

Nasseri a fost expulzat din Iran în anii 1970, după care a trăit o perioadă în Belgia. Bărbatul s-a decis să emigreze în Anglia, via Paris. Întrucât i-a fost furată valiza în care avea actele de identitate, Nasseri a fost trimis din Anglia în Franţa. Aici nu a putut însă intra, pentru că nu avea actele asupra sa. Prin urmare, i s-a cerut să rămână în aeroport până la clarificarea situaţiei. Şi a tot aşteptat ani buni la rând.

Aeroportul, ca o casă

Nasseri şi-a ales două bănci de pe aeroportul Charles de Gaulle pe care le-a transformat în pat, primind şi aşternuturi şi perne. În cea mai mare parte a timpului, bărbatul stătea şi privea trecătorii. Unii i-au dat bani de mâncare, cărţi şi ziare. Povestea sa a fost prezentată în presă, iar în urma acestui lucru a primit scrisori de încurajare de la oamenii de rând.

Cazul lui a fost preluat de avocatul francez Christian Bourget, specialist în apărarea drepturilor civile, care a făcut tot posibilul pentru a-i obţine un statut. După 11 ani, avocatul a reuşit să îi facă rost de acte de călătorie, cu care Nasseri putea intra în Franţa sau putea călători oriunde. Dar bărbatul a refuzat să le semneze, întrucât menţionau că are cetăţenie doar iraniană, nu şi britanică, aşa cum susţinea el. A continuat să trăiască încă şapte ani în acelaşi loc, care i-a devenit casă. După ce s-a îmbolnăvit, în 2006, a fost dus de urgenţă la un spital, iar după ce a fost tratat, a fost preluat de Crucea Roşie, care l-a dus la un azil, unde a şi rămas mult timp.

Povestea sa a inspirat cartea „The Terminal Man” de Andrew Donkin, care a stat la baza filmului „Terminalul”, cu Tom Hanks în rolul principal.  

Foto: Shutterstock, WikipediaRecente

robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg