Povestea Festivalului Penisului de Oţel. Unde şi de ce se organizează

1 shutterstock 1347444812 jpg jpeg

Eveniment cu nume neortodox, Festivalul Penisului de Oţel sau Kanamara Matsuri este o manifestare care celebrează fertilitatea. Oamenii care iau parte la acest festival participă la o paradă în cadrul căreia falusuri uriaşe sunt plimbate pe străzile oraşului Kanayama din Japonia.

Festivalul Penisului de Oţel are loc în prima duminică din luna aprilie în oraşul Kanayama aflat între Tokyo şi Yokohama. Este un eveniment mai puţin cunoscut în afara Ţării Soarelui Răsare.

În condiţii normale, înainte de pandemie, la Kanamara Matsuri iau parte zeci de mii de oameni.

Festivalul datează de prin secolul al XVII-lea, când prostituatele se rugau zeilor să nu se îmbolnăvească de boli cu transmitere sexuală. Este, totodată, un eveniment asociat fertilităţii. De asemenea, are legătură cu cultul Shinto din Japonia, cult care venerează natura. În Kanayama, lumea se roagă, de secole, pentru fertilitate şi armonie între soţi.

Cu ocazia acestui festival, japonezii se roagă să le fie îndeplinite dorinţele: să aibă copii şi să nu se îmbolnăvească de boli cu transmitere sexuală. De asemenea, rostesc rugăciuni şi pentru cei care au murit de SIDA în 1980 după ce au intrat în contact cu sânge contaminat.

În zilele noastre, fetivalul are şi o notă comercială. Astfel, pe străzi sunt comercializate acadele, dulciuri, creioane, tirbuşoane - toate în formă falică, pe lângă statuile cu penisuri gigant care sunt purtate pe străzile oraşului Kanayama.

În cadrul paradei se prezintă trei mikoshi (statui în formă de penis), fiecare conţinând un falus imens. Două dintre aceste simboluri falice apar în aproape toate pozele turiştilor: unul negru şi unul roz.

În prezent, evenimentul este cunoscut mai ales pentru latura lui amuzantă, prezentând lumii o altă faţă a Japoniei.