Reguli stricte pentru Prima Doamnă a Statelor Unite. N-are voie să deschidă ferestrele la Casa Albă şi nu primeşte salariu

1 asta jpg jpeg

În timpul campaniei electorale americane şi, mai ales, după alegerile prezidenţiale, privirile tuturor se îndreaptă nu numai spre candidat sau câştigător, cât şi spre soţia acestuia. Şi, justificat sau nu, multă lume o invidiază pe noua Prima Doamnă. Însă viaţa ei la Casa Albă nu este deloc cum ne imaginăm noi c-ar fi.

Odată cu mutarea la Casa Albă, începe o nouă viaţă pentru familia câştigătorului alegerilor prezidenţiale. Iar la o parte dintre noile activităţi ale preşedintelui şi ale Primei Doamne suntem şi noi martori. Aflăm cum va fi redecorat apartamentul prezidenţial şi ce planuri imediate au noii locatari de la Casa Albă. Însă, la fel de bine, există şi multe detalii despre noul statut al cuplului prezidenţial care nu sunt dezvăluite publicului cu una, cu două.

Dacă e să descriem viaţa Primei Doamne pe durata întregului mandat al soţului ei, ne vin în minte evenimentele oficiale la care aceasta ia parte adesea, cauzele nobile pe care le sprijină în calitate de parteneră a primului om în stat şi ţinutele minunate pe care le afişează în spaţiul public. Însă, pe lângă toate acestea, există şi îndatoriri pe care Prima Doamnă trebuie să le respecte şi reguli stricte de la care nu trebuie să se abată.

N-are voie să deschidă niciodată ferestrele

Nici Prima Doamnă, nici alţi membrii ai Primei Familii nu pot deschide nicio fereastră din noua lor locuinţă. De fapt, nici atunci când se deplasează cu maşina, nu au voie să deschidă geamul. Această interdicţie există din motive de securitate. Nimeni din exterior nu trebuie să ştie exact locaţia vreunui membru al familiei prezidenţiale, pentru a face improbabil un posibil atac, doar cei de la Serviciile Secrete trebuie să deţină această informaţie.

Fosta Primă Doamnă, Michelle Obama, a vorbit despre acest lucru într-un interviu oferit moderatoarei TV Ellen DeGeneres: „După încheierea mandatelor, de-abia aştept să merg cu geamurile deschise la maşină! Vreau să simt aerul pe faţa mea! N-am mai fost într-o maşină cu gemurile deschise în şapte ani, dacă-ţi poţi imagina aşa ceva!”

Nu primeşte salariu

Cu toate că au un rol activ, Primele Doamne nu primesc niciun cent pentru munca pe care o depun pe durata mandatului soţului lor. Cazarea le este plătită atunci când se află în turnee sau vizite oficiale, dar, în rest, totul trebuie achitat din propriul buzunar.

„Preşedintele şi Prima Doamnă plătesc pentru mâncarea lor, pentru petreceri, vacanţe, valeţii care-i servesc, menajere, uşieri, iar preţul este destul de ridicat”, a ţinut să precizeze Marketplace.

Ronald Reagan a pus punctul pe i: „Guvernul are un angajat pe gratis, iar acesta e Prima Doamnă. Programul ei e la fel de aglomerat ca al meu.”

Îşi plăteşte hainele din propriul buzunar

Dacă tot nu primeşte salariu, trebuie să-şi achite singură hrana, vacanţele şi angajaţii, măcar ţinutele pe care le poartă să fie plătite de stat, nu? Nu! Tot Prima Doamnă trebuie să suporte factura pentru garderoba sa. Excepţie fac anumite evenimente de importanţă istorică, pentru care soţia preşedintelui poate accepta donaţia unui designer vestimentar în numele Guvernului american.

Nu poate accepta cadourile primite

Dar măcar cadourile primite de la alţi şefi de stat, şeici sau prinţi le poate păstra? În principiu, nu. Începând cu anul 1978, guvernul american a hotărât că Primele Doamne pot accepta cadourile primite numai dacă valorează o sumă mică de bani. Oricum preţul cadoului primit trebuie declarat şi devine proprietatea guvernului Statelor Unite. Dacă un anumit cadou are o semnificaţie aparte pentru soţia preşedintelui, acesta îl poate cumpăra de la statul american.Recente

Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg