Schimbarea la Faţă a Domnului: Rugăciunea pe care să o spui azi pentru împlinirea unei dorinţe. Tradiţii şi obiceiuri

1 shutterstock 255122614 jpg jpeg

Pe 6 august este prăznuită Schimbarea la Faţă a Domnului, cunoscută şi ca Obrejania. În această zi nu se lucrează, iar la biserică se duc poame din noua recoltă, se binecuvântează şi se împart.

În această mare sărbătoare creştină, apostolii lui Iisus s-au convins că Iisus nu este numai prooroc al lui Dumnezeu, ci şi Fiul lui Dumnezeu.

În lucrările teologice se arată că Schimbarea la Faţă reprezintă data la care Iisus, împreună cu trei dintre mucenicii cei mai apropiaţi, Petru, Iacob si Ioan, au urcat pe muntele Tabor. Pe când Iisus se ruga, apostolii, moleşiţi de somn, au tresărit deodată la o privelişte nemaivăzută: chipul Mântuitorului s-a făcut altul, faţa Lui strălucea ca soarele, iar hainele Lui se făcuseră albe că zăpada. Imediat, însă, au avut parte de un alt lucru neobişnuit: în această lumină, doi bărbaţi stăteau de vorbă cu Iisus despre patima şi moartea Sa în Ierusalim. Este vorba despre marii prooroci ai Vechiului Testament, Moise şi Ilie.

Azi nu se spală

Potrivit specialiştilot în etnografie, astăzi nu este bine să speli, pentru că „vei fi năpădit de păduchi şi ploşniţe”. Fetelor care se spală în această zi nu le mai creşte părul, aşa cum nu mai creşte iarba. În această zi nu este bine să te cerţi cu nimeni şi nici să fii certat de către cineva. Oamenii care se roagă în această zi să scape de o patimă pot fi vindecaţi.

De sărbătoarea Schimbării la Faţă să se facă dezlegare la peşte pentru bucuria praznicului, ce are loc în timpul postului Sfintei Marii. Credincioşii duc la biserică prinoase din roade pentru a fi binecuvântate de preot şi împărţite celor sărmani. Nu trebuie uitaţi nici pe cei trecuţi în nefiinţă, pentru care se fac pomeni în amintirea şi pentru sufletul acestora

Se spuen că dacă în Ziua Schimbării la Faţă vremea este însorită şi plăcută, toamnă va fi una roditoare şi îmbelşugată. Dacă plouă, toamna va fi una mohorâtă.

Rugăciune pentru împlinirea unei dorinţe

”Doamne Iisuse Hristoase, mă rog Ţie în această zi de mare sărbătoare. Tu, care Te-ai Schimbat la Faţă în prezenţa ucenicilor Tăi : Petru , Iacov şi Ioan, aleşi de Tine să te însoţească pe Muntele Tabor, şi Le-ai  arătat lor că slava Ta se poate revărsa ca un mir asupra lumii, care să ne binecuvânteze viaţa de fiecare zi. La ceas  de mare sărbătoare te  rog, Doamne Iisuse, Tu care eşti cu adevărat Raza tatălui Tău,  trimite asupra mea o rază din strălucitoarea Ta lumină ca ea să mă călăuzească în clipele de supărare, când grijile mă sufocă, când nu mai am spor în munca  mea, când duşmanii mă pândesc sau când boala mă învăluie fără să ştiu.  Schimbarea Ta la Faţă să mă ajute şi pe mine, păcătosul, să găsesc drumul  luminos de care am atâta nevoie, iar sufletul meu împietrit  de necazuri să se elibereze de supărare şi de spaima că  viaţa mea va fi în continuare un coşmar. Ajută-mă Doamne Hristoase să mi se împlinească şi marea mea dorinţă ....Ajută-mă în acest moment de cumpănă din viaţa mea şi arată-mi drumul care să-mi schimbe cursul vieţii, să nu mai am parte de întuneric, de pagubă, de boală şi de răzbunarea duşmanilor adunaţi în jurul meu ca într-o şerpărie”. Amin.Recente

Printul Charles si Printesa Diana (sursa FOTO profimedia)
Jennifer Aniston sursa  Shutterstock jpg
Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg